pühapäev, 17. november 2013

Lihtsat reisikudumist

Vahest kohe ON vaja mingeid kiireid reisikudumise asju nokitseda. Ei istu mulle rongis suuri kampsuneid või mitme lõngaga kirikindaid kududa. Kindaid olen küll teinud, aga... No ühesõnaga- praegu on kiirete ja lihtsate asjade periood.
Minu lemmiklapsed ei väsi mind üllatamast. Nõustuge, see on ikka anomaalne küll, kui kuueaastane on õnnest rõngas, et saab villased sokid, sest jalalaba mõõtmine ei saa lihtsalt mitte midagi muud tähendada :D Keskmisel õel on nagunii sokke vaja, sest väike venna ju saab ja keskmise kõige suurem tragöödia on see, et ta millestki potensiaalselt võib ilma jääda. Olgu need siis kasvõi villurid :)

Väiksemad sokid sisaldavad endas kolme toki lõppe, aga kokkukõla sai päris hea. Varras 2,5, vardal 13 silma
Susanna sokid on kootud sellest Saksamaalt kokkukrabatud lõngalaadungist. Superba bamboo, 420m/100gr. (sokilõng, nagu ikka) Hullult pehme ja mõnus lõng, koob ennast täitsa ise :)
Superba Country, 400gr/100m, sokilõng. Kukkusid välja täits tavalised naistekad, 17 silma vardal. Sokid nagu sokid ikka. Pole nende kudumisestki midagi erilist kirjutada. Aga töö on mõnus ja rongis tegemiseks paras. Ju toodang endale ka omaniku leiab, kunagi pole kätte jäänud, ei jää ehk needki mitte.

Salli tahtsin ma endale juba ammu kududa. Sellist lihtsat ja lahedat närakakest.
Lõnga , Eisaku Noro Flower Bed, toon nr 1274 tõin Berliinist. No ma lihtsalt ei suutnud ahvatlusele vastu panna ja lasin endale 102 gr kerida. Koostis oli udupeen-siidi 35 %, mohääri 35 % ja villa 30%. Tuleb tunnistada, et nii peene koostisega lõnga polnud minu kätte veel juhtunud. Kudumisel oli küsimusi ikka päris palju. Kuidagi kole karm ja karune tundus kogu see kraam näpu vahel. Etteruttavalt tuleb äelda, et pesu teeb asja ikka palju paremaks.
Aga lõng lõngaks. Põhiline küsimärk oli salliõpetus. Ma olen korduvalt ja korduvalt rääkinud, millises "vaimustuses" ma olen kirjutatud õpetustest. Neid lugedes tunnen ma ennast nagu mingi tasandusklassi viiendat korda istumajäetud debiilik. Vaatan salli pilti ja saan aru, et see ei saa keeruline olla aga alustada ei oska, sest EI SAA ARU!!! Lisaks sellele et Jumal lõi "writted instructions" lõi ta ka interneti ja targad sõbrad ja eriline tänu talle muidugi FB eest. Good Bless!!! Kus häda hakkab muutuma juba väljakannatamatuks seal tuleb asuda klahve klohmima ja FBsse hädapalveid kirjutama. Kirjutasin igaks juhuks kohe kaks tükki. Ühe Muhvile ja teise Susale ja nende kudugeeniuste ühiste jõupingutuste tulemusena ma saingi aru, kuidas seda salliniru kootakse. Kudumine ise on lihtsalt piinlikult lihtne (mis viga on nüüd laiata, eksole!)
Tasuta õpetuse leiate siit Mul kulus kudumiseks enamvähem kaks päeva ja õnneks saab lõnga viimase jupikeseni ära kasutada. Seda muidugi juhul, kui te peale esimest mustrikorda/sakki unuste kogu õpetuse. Mul jäi lõnga järgi 3 cm :D
Kohtusime eile Telliskivi Revali kohvikus Heli ja Kerstiga et tutvus viia pärisellu, natuke kududa, lobiseda ja uusi plaane teha. Nii tore oli! Kohtumise tulemusena lähen ma nüüd Harjumaa Muuseumi õppima nõelkudumist ja roosimist ja aasta alguses ka Jõeste kindakursusele. Lahe onju! Ja hoolimata sellest, et me hoidsime kohvikus kinni aknaalust lauda, tootsime otsatus hulgas ebemeid ja olime ilmselt tibiklientuuri taustal ka väga ebaesteetilised- välja meid ei visatud ja paha pilguga ei vaadatud ka. Mis tähendab vaid ühte- sinna läheme me tagasi!
Lisaväärtusena sai sall ka õhtuks valmis ja nagu tellitult saabus Norra-Soome juurtega torm Hilda või Eino või kuidas iganes ta nimi siis on. Stromkal tormutas päris kenasti.


 Panen siia pisut rahulikuma pildi ka, sest egas see männioksas tormlev nartsuke ju ennast kergesti pildistada ei andnud.
Lõngabilansist ka natuke. Kokku olen ära kudunud/kinkinud 397 grammi. See teeb kokku 744gr
Tõsi- sattusin eelmisel nädalal Novita poodi ja ostsin sealt 200 gr sokilõnga. Aga asi on ikkagi plussis, tervelt 544 grammiga!
Aga nüüd olen ma tubli ja lähen lõpetan Punase ära ;) Ausalt, enam ei ole palju jäänud.


10 kommentaari:

  1. "Regivärsiliste" õpetuste kursusel olen mina nähtvasti Sinu kõrvalpingis ning mitte kuidagi ei õnnestu järgmisesse klassi edasi saada:P:P Olgem ausad, ma ei pingutagi eriti, sest õnneks on skeemid siiski veel maailmas alles. Aga Sul on ikka hea jutt ja vahvad tööd. Loen ja rõõmustan. tumevalge

    VastaKustuta
  2. Esimese ehametusega vaatasin, kuidas oled teinud viimase klòpsu om sallist, mis nüüd mere kohal hõljub. Ja ega järgminevpilt ka julgust sallikesse just ei süstinud, tänane tuul on ikka vahva, meil tänaval on jagu saanud hòbepajust. Õnneks viimase pildi peal lööb rätike juba radika kohal nurru, uh:)
    Aga kui ilus meie kohvikulauake ikka vaatajaile paistis, foto tõestuseks, et oli ilus. Aga kus need tibid olid, minu meelest meie kòrvallaudadesse sättisid istuma vaid toredad noormehed puha. Ja kui ilusad kutsad veel mööda jalutasid. Tore oli, aitäh!

    VastaKustuta
  3. Mõnusad värvilised sokid. Nii tore, et lapsed ikka kudumeid soovivad. :)
    Sall on väga ilus, kindlasti soe ka.

    VastaKustuta
  4. Nii tore, et me vana naabriga järeleaitamatute tunniski naabrid oleme :)
    Helikene, tibid olid. Nad olid siis, kui ma kotiga professionaalselt vehkides hõivasin meie laua :D Hiljem me lihtsalt olime hõivatud kärbeste ja lõnga ja juttudega, siis me ei pannud neid enam tähelegi ;)
    Sall on minu värvi ja tegu, Diana. Täitsa oma kohe on. Soojust hakkan homme tööle minnes katsetama. Aga ju ta ikka on.

    VastaKustuta
  5. Palun anna mulle see link, kus Jõeste kursus kirjas on.

    VastaKustuta
  6. http://rahvaroivad.folkart.ee/koolitus/kursused/kristi-joeste-meistriklass

    terv
    MB

    VastaKustuta
  7. Minul siis vedas, sain osaleda kursusel, mis oli taskukohasema hinnaga.

    VastaKustuta
  8. mulle tuli nüüd näraka kudumise isu peale igastahes. või kooks hoopis nartsu...? hmm,../ on nüüd dilemma ees/ noh emma-kumma ma pean saama, v olla lausa mõlemad.

    VastaKustuta
  9. :D No aga siis tuleb asuda kuduma nartsu/närakat/sallinirakat. Sest tulem on mõnus :D
    Terv MB

    VastaKustuta
  10. mul ka oma käsitööblogi


















    VastaKustuta