esmaspäev, 3. detsember 2012

Roosid lumes

No ei ole minus seda modernse inimese enesepiitsutamise kirge.
Selle asemel, et pureda inglise keele grammatika kallal mina lihtsalt vedrutan kaks päeva diivanil, vahin aknast välja, lürbin teed, luban endale, et kohe-kohe ma tõusen ja võtan selle Grammary kätte ja kus siis alles algab aega... Tühjagi ta ei alanud (ega ma ju ei läinud selle grammatikaraamatu järgi ka)
Mina hoopis kudusin kooliaegse pinginaabri tütrekesele käpikuid. Tali tuli maha ja minu õrn tädisüda küll ei kannatanud mõtet, et laps (no kes enam niiväga laps ei olegi) on külmas talves paljakäsi.Tõenäoliselt ta päris paljakäsi ei olegi- suure tõenäosusega on tal kindaid rohkem kui üks paar, aga enivei...Teatavasti on IGA ettekääne hea, kui on vaja leida põhjus midagi mitte teha. Aga läks nagu läks ja las läks, seda enam, et tänases koolitunnis sain ma täitsa keskmise koolipoisi tasemel hakkama ;)
Läks siis roosiliselt. Kui ma tavaliselt võtan kindamustri ette ja koon selle järgi, siis seekord tegin teisiti. Ma teadsin täiesti kindlalt, et tahan Marie kinnastele kududa roosid. Oli kohe selline tunne... Nimelt oli see muster mulle lõikelehti lapates silma jäänud ja kudumist planeerides läks enamus aega õigete rooside taasleidmisele. Sahtel oli nimelt mu mustrilehtede hunnikust mõned kaasa haaranud ja sahtlitagusesse Kadunud Asjade Maale toimetanud. Oi ma otsisin... Aga leidsin lõpuks!
 Edasi läks kõik imelihtsalt. Teine detail, mida ma kindlalt teadsin oli see, et randmed saavad vanaaegsete kinnaste eeskujul viltuse sooniku. Kindaid tellides rääkis Marie kogu aeg lumest, mis ei tohi kuskilt sisse pugeda ja seega küsimusi ei olnud- randmed tulevad. Lisaks mustrilehe roosidele tekitasin omaloomingulise kindatippu, et kõik klapiks.

Viltuse sooniku kudumisskeemi annan ma siinkohal ka, ehk on kellegil sest abi. Asjal on tegelikult ainult kaks nippi- silmuste arv peab jaguma kuuega ja mustrit kootakse igal real (st paarisridu lihtsalt läbi ei koota!)
1.Kalle paremalt vasakule: koo rida läbi, teine rida(ja kõik järgnevad)- P, P, 2 vasakpidi kokku, P, P, Õ
2. Kalle vasakult paremale: koo esimene rida läbi, teine rida (ja kõik järgnevad)- P, P, Õ, P, P, 2 vasakpidi kokku
Põhimõtteliselt võib need kokkuvõtmised teha ka parempidi, aga vasakpidised kokkuvõtmised annavad reljeefsema tulemuse, mis rohkem soonikut meenutab.

Nüüd siis pisut pilte kah. Ilm on pime ja ega õueski teabmis heledamad need pildid poleks tulnud. Aga on nagu on. Mustriskeem, kui kellegil peaks tahtmine selle järgi midagi teha, on pärit NN mustrilehelt nr 8, aastat ei ole peetud tarvilikuks mustrilehel ära märkida
 Lõng ikka tavapärane 8/2, jumala tundmatut päritolu ja roosa Looduskera  košenilliga värvitud (läheb pesus ikka päris palju heledamaks) Varras tavapärane 1,5
Loodame, et Mariele tema kindad meeldivad!
Aga nüüd ma lähen päriselt inglise keelt õppima, ausõna!

7 kommentaari:

  1. Hällõu bizi vuumän! Minu meelest peabki õppetöö vahel midagi ilusat ja hääd ja näiteks roosilist olema. Kaunid kindad. Ja lausejupp: tavapärased 1,5 vardad, vat see tekitab sügavat austust. Kuidas Su sõrmeotsad küll vastu peavad??? tumevalge

    VastaKustuta
  2. Iludused! Marie on kindlasti mega õnnelik! Aga roosilised kindad koon mina ka, kunagi... (ei plagieeri, mõte on juba mitu aastat vaikselt tiksunud).

    VastaKustuta
  3. :D Kallis Tumevalge, ega ma ei tea, mis nende sõrmeotstega on- minuarust on nad korras. Lihtsalt mul on head vardad, mis ei lõhu käsi. Aga kõik on harjumise asi- kunagi ma vaatasin kudujate peale, kes kasutasid peenemaid kui nr kolm varrast, nagu imelikele. Kõik muutub, kõik areneb! :D
    AlleRaa, kullapai, egas mina pole roose okupeerinud- roosikindaid kohe peaks kuduma, see ju nii ilus motiiv. Nii et lase aga ja näita meile ka, et saaksime silma nuumata!

    VastaKustuta
  4. Iga ettekääne on hea, kui tahaks hirmsasti kududa. :))) Tean, tean. :)
    Kindad on armsad ja väga ilusad. Tänud ka randme õpetuse eest, kulub ära, kindlasti. :)) Tore NN lõikeleht. See alumine muster on ka huvitav.

    VastaKustuta
  5. Noojahh, iga ettekääne on hea ka mittekudumiseks, kui tegelikult ei julge alustadagi ja peale paari kahe-lõngaga-kudumise proovi on selge - liiga palju närvirakke saavad hukule määratud (punastan sügavalt)!
    Aga imetleda osavnäpu tegemisi on õnneks ikka lubatud ja seda teen ma täiesti pingevabalt ning rahulolevalt ümisedes ... sest see, mida näen, on ilus-ilus !

    VastaKustuta
  6. Oh sa meelitaja :D Teen seda vanade vene filmide meeleheitlike vanatydrukute h''lt Nyyd l'ks arvutil miskit t]itsa tuksi...

    VastaKustuta
  7. Väga väga ilusad kindad! Olen ikka käinud kogu aeg Su kindaid imetlemas, ka siis kui endal aega kududa pole olnud, siis vähemalt vaatamine teeb rõõmsaks :)

    VastaKustuta