teisipäev, 25. september 2012

Külaskäik muinasjutulinna

Käisin täna Haapsalus ja tunne on peale paaritunnist jalustuskäiku, nagu oleks kolm päeva SPA-s peesitanud!
 Uskumatu linn!!!  Müüjad on lahked ja jutukad (tervitused siinkohal peaaegu kõikide Haapsalu käsitööpoodide müüjatele!) Ei mingit agressiivset ja koolitustel õpitud müügitööd- ikka ja ainult lahe-vaba  suhtlemine, nagu oleks vana tuttav poodi sattunud.
Linn on puhas, vaikne ja natuke nagu unine, aga see pole üldse halb. Oeh, nirvaana!
Pisuke pettumus oli aga minu jaoks kuulsaks kirjutatud Müüriääre kohvik. Ei, toidga oli kõik korras- mõnus kanapirukas ja vaarikarull pidi napilt keele alla viima, aga... Kohvikuneiud olid lausa sünged ja paratamatult tekkis tunne, et no mida kurat sina nüüd veel siia ronisid... Kõik oli viisakas, aga kontrast ületänava käsitöö-poodide kudumismamslitega oli lihtsalt liiga suur. Ju lihtsalt oli kiire päev ja lõunaaeg ja pilvine ilm. Ma lähen sinna Müüriäärde kindlasti tagasi, kasvõi selleks, et oma arvamust parandada :)

Et mu postitused ainult muidu-jutuks ära ei läheks, siis pisuke piilupilt... eks ikka haapsalu sallist (millest siis veel Haapsalu-teemalises postituses)
Mustri leidsin 1958 aasta Nõukogude Naise juunikuu mustrilehest. Kui salli valmis saan, siis panen mustri ka kindlasti üles (kade tüdruk ma ei ole). Koon seekord Reesilt ostetud sallilõngast (no on hüva kaup!), 2,5 bambusvarrastega.
Tervitusi Muinasjutulinna :)

EDIT! Pisuke kaevandamine internetis ja lubatud pitsimustrid oli keegi hea inimene Ahjaoh juba enne mind netti riputanud. Napsan nad siis teie jaoks siia ka rippuma ;)
NN 1958 aasta juunikuu mustrilehelt päris pitsid
ja sama ajakirja musrteid veel (mina koon hetkel nr 6 mustrit)

9 kommentaari:

  1. Haapsalu on mu reisisihtkohtade nimekirjas juba pikka aega. Aina imetlen blogides seda mõnusat linnakest.

    VastaKustuta
  2. Haapsalu... nii tore, et sulle ka seal meeldis. Ma veedaksin seal aega nii tihti kui võimalik. See on tõsi, inimesed on seal nii sõbralikud ja lahked.

    VastaKustuta
  3. Haapsalus on nii ilus, mõnus, soe... käiksin seal tihedamini, kui vaid saaks. :)

    VastaKustuta
  4. Tore kuulda! Tule vahel ikka siis ka kui mina juhtun parajasti käsitööpoe kudumamsel olema!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D Aga ma olen ju sul poes külas käinud :D Üleelmise aasta käsitöölaada ajal

      Kustuta
  5. Oh, seda mustrit tahaks küll, nähagi kasvõi:)

    VastaKustuta
  6. Eestis (ja kindlastikogu maailmas) on palju kauneid kohti. Olen enda jaoks selgeks saanud, et ükskõik millise paiga ilu/võlu märkamiseks peab olema aega. Jah, lihtsalt aega tänaval või külateel või mõne vana mõisa ümber või ka lihtsalt mererannas lonkimiseks...

    VastaKustuta