laupäev, 24. märts 2012

Taaskasutusest

Lubasin mõned ajad tagasi, et ideed käsitöö tegemiseks kindlasti tulevad. Tulidki, aga pisut teistmoodi ja ootamatult. Kuskilt netist jäi mulle silma vanast (no ega ma ju ei tea, võibolla oli tuttuus?) lipsust tehtud kaelakaunistus. Geniaalselt lihtne ja lööv.
Kohe nii lööv, et ma ei suutnud tööpäeva lõppu kuidagi ära oodata, et minna kammima sekkareid.  Humanas maksid suhteliselt inetud isendid 3 EURi (need jäid minust poodi), ühes teises Kalamaja kaltsukas oli olukord juba parem- lips maksis ainult euri, aga valik koosnes ca viiest lipsust, millest pea pooled ma omandasin. Aga... hing ei laulunud ikka veel. Te teate seda tunnet küll, kui on selge teadmine, et vot NÜÜD on asi õige. Minul seda tunnet ei olnud, lisaks hakkas vaikselt pead tõstma paanika, et egas ometi lipsumüük ole majanduslikult eba(t)rentaabliks kuulutatud (no mida ta ilmselt on, eksole). Päeva päästis Balti jaama turg, kus ausalt öeldes oli kauplemine juba enamvähem lõppenud selleks päevaks, ainult paar kaltsukatädi asjatas veel oma konkudes. Sealt sain ma lipse kohe mitu ja päeva parima hinnaga.  Ma igaks juhuks neid enne-pilte ei näita, näitan hoopis oma uut lipsu või kaelaehet või mis iganes see asi ka ei oleks.

Oluline on fakt, et tegemist on 100% taaskasutusega. Isegi nööp on näpsatud (aga mitte varastatud!) naabrinaise nööbikarbist, kui ta mu kunagi selle kallale lasi.
Mina ise olen hirmus rahul oma uue lipsuga. Rahul ei ole ma sellega (no tegelikult ikka olen), et nüüd näen ma öösiti lipse unes, eriti seda, mida lipsudest teha annaks. Ideid on üsna palju ja lipse ka. Kahjuks ei ole mul õmblusmasinat, aga ehk õnnestub mõnele tuttavale auk pähe rääkida ;)

Seniks aga uute lipsudeni ;)
PS Tuhnisin netis ja leidsingi üles algse idee allika :http://westermanfam.blogspot.com/2011/07/upcycled-tie-necklace-tutorial.html
PPS Kolleeg nõustus palmi all lipsuga poosetama.

 Hiljem pilti vaadates tundus mulle, et justkui nõksu liiga pikk on ta kaelas, seega on praeguseks hetkeks üks volt lisandunud ja pikkus päris õigeks saanud.

8 kommentaari:

  1. Jube-maru-kihvt...kui nii võib öelda:) Ma tahaksin nii väga kaelas ka näha...pliis:)

    VastaKustuta
  2. Väga ilus lisand nt `väikese musta kleidi` juurde!

    VastaKustuta
  3. Väga ilus lisand nt `väikese musta kleidi` juurde!
    ElinaK.

    VastaKustuta
  4. Aitäh, kallid! Ülle, ma proovin esmaspäeval töölt modelli leida ;)

    VastaKustuta
  5. Vahva idee! Ma tahtsin ka paluda pilti lips kaelas, kuid Ülle jõudis juba ette. Kas lihtsalt voltisid ja õmblesid? Kas liiga paks ei jää? Peaks ka lipsujahile minema :)

    VastaKustuta
  6. Lihtsalt voltisin, kinnitasin nööpnõeltega ja käsitsi õmblesin läbi. See lips ei jäänud paks, aga eks see oleneb lipsust ka. Muidugi tuleb minna lipsujahile. MInu arust on tegemist laheda kontoriaksessuaariga näiteks

    VastaKustuta
  7. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta