pühapäev, 17. juuli 2011

Jälle labakud

Need kindad on nö plaanivälised. Lihtsalt ühel hetkel, kui ma järjekordselt kaevasin NN mustrilehtedes, et leida järgmiste kinnaste mustrit, jäid mulle silma muhuaineliste särkide tikkimise mustrid. Ikka nii Muhu, kui üldse Muhu olla saab! Linnukesed, keerulised ja imekaunid ohakad (ma arvan, et need ON ohakad!) kaheksakannad ja muud vidinad. Ilus, noh! Paar päeva käisin ringi ideega, et mis oleks kui... Siis arvutasin, arvutasin veel, leiutasin kindatippu need kaks musitavat linnukest ja alustasin tööd.
Mis juhtus kasutusel olnud Pony varrastega- seda te lugesite ilmselt juba eelmine kord.
Aga lõpuks said mu Muhuainelised valmis ja siin nad nüüd siis on. Loodan, et päris muhukad ja muu saare-rahvas ei solvu mu peale, et ma nende mustritega nii vabakäeliselt ümber käin. Aga mis teha, "Meite Muhu mustrid" on mullegi oma mõju avaldanud. Kuigi ma pole senini lahendanud minu jaoks põhilist küsimust- kuidas mahutada varrastele 30 silma kinda jaoks...On seal raamatus üks kindakiri, mis mul lausa hinge kriipimas käib.
Aga pika jutu kinnituseks- kindad on siin.

Üks tore kohtumine oli mul lõppeval nädalal veel :) Trehvasime Pisihaldjaga "loominguliseks välkkoosolekuks". Ma väga loodan, et üsna varsti näete te meie kohvitamise tulemust...

Teile kõikidele aga ilusat suve jätku! Jällekohtumiseni!

5 kommentaari:

  1. Oi, ma imetlen ikka ja järjepidevalt neid inimesi, kes suudavad kauneid mustreid kinnastesse-sokkidesse-kampsunitesse kududa !
    Ja no kohvilauakoosoleku tulemust tahan ka kindlasti näha - tõotab tulla midagi väpustavat ja imelist !

    VastaKustuta
  2. Ajad meid siin põnevile jah:) ootan ka nüüd, mida põnevat tulemas on....
    Kindad on kaunid! Kas talvel kood suveriideid? :)

    VastaKustuta
  3. Kindad... ja see muster on eriti eriliselt ilus. Ma oma lukuauguarvutis uurisin seda asja kohe ikka päris nina vastu helendust. Lase samas vaimus edasi! :)

    Kohvilauakoosolek oli meeleolukalt rõõmsameelne nagu meil ikka ihhii! Ja loodetavasti ka tõhusalt tulemusrikas. Tagantjärele mõeldes ei meenu isegi tüütud kärbsed, kes meid kõik selle aja nõudlikult ahistasid. Aga yht pisemat lisapala saab kohevarsti näha, kui see Martabertale sobima peaks. Ja vaat see teine asi, see on õite mmaguus, ja see peab veidi omas mahlas marineerima ja küpsema ja siis tuleb see ka. Peab tulema. Idee on lihtsalt liiga vinge :)

    VastaKustuta
  4. Khm! Ma köhisin nüüd hääle puhtaks ja võtan sõna kui Sinu isiklik muhulane (vaatame siinkohal mööda asjaolust, et poolenisti jõuavad mu suguvõsa juured Austriasse ja Saksamaale), või noh, Sinu Muhus sündinud-kasvanud kommenteerija. Ma mäletan isiklikku põdemist, et kuidas ma ometi koon endale klassikalise oranži-musta asemel hoopis roosa muhumustrilise vesti. Niiet, ma tean, mida Sa tundsid. Aga mina olen Sinu töö üle väga uhke! Muhu mustrite raamatus on ka öeldud, et Muhu käsitöö ei olnud üks-ühele kopeerimine. Iga meister püüdis leida selle OMA. Ja Sinul õnnestus see väga hästi! PS See 30 silmust vardal on müstika minugi jaoks. tumevalge

    VastaKustuta