esmaspäev, 13. juuli 2015

Inglise Roos, baklažaaniga

Selle värvipsühholoogiaga on asjad kirjud. Inimesed tajuvad värve ikka maru erinevalt.
Kolleeg Edaga rääkisime kunagi siis, kui mu linane kleidieksperiment siinsamas näha oli, et võiks vist kunagi proovida midagi kleidilaadset kududa. No mis viga kududa- Eda on lihtsalt nii ilus inimene, et talle sobib kõik selga :) Kena inime veel pealekauba (ehk ei ütle pahasti, kui kleit soovitust suisa erinev saab)
Ma proovisin talle küll püüdlikult maha müüa ideed, et see kleit võiks olla samast niidist, mis minu korallikarvalinegi. Lõng olemas ja pole muud, kui anna aga vardale valu. Aga ei, see toon ei sobinud Edale mitte (tegelikult oleks ilus olnud!), tema rääkis midagi sinisest. No ega mul vahet pole- sinine siis sinine.
Käisin Jõhvi Kaubakeskuses käsitööpoes eelluurel ka. Ja luure oli edukas. Luurasin välja, et leedulaste Midara linast oli saada suures värvivalikus. Siniseid oma nelja- viit tooni, kui mu mälu mind ei peta. Igaks juhuks krabasin ühe erksinise kaasa ka, no nii kleidi jagu või nii. Lootuses, et ehk on see toon siis see õige sinine. Värv meeldis aga ei olnud just vist päris SEE. Mul hakkas paanika tekkima, et Eda näol on tegemist ikka väga kindlate printsiipidega tellijaga. Mina sihukesi pelgan ;)

Võttis aega mis võttis, aga ühel hetkel oli mul kleidiniit käes. Ja  see oli lilla. Vot siis sinist!
Alguses tundus see niit minu jaoks lilla aga mida rohkem ma seda näpu vahel hoidsin, seda rohkem sai mulle selgeks, et see on vanaroosa ja kui eriti täpne olla, siis Inglise Roos. Just selline vana-puudri-roosa on minu jaoks Inglise Roos.
Kleiti kudusin kaks otsa koos(Midara Linas, 100% lina, 260 m /50 gr) kokku kulus ca 7 tokki. Vardad nr 3, kudusin kõik ühes tükis ülevalt alla, contiguous meetodil (no nii enamvähem)

Ja nagu paksude raamatute esimesel lehel on tänuavalduste peatükk, siis ka mina pean selle peatüki siia sättima- Erilised tänud ANUle, kes vastuvaidlemata oli parematel päevadel neli korda valmis kleidi selga panema, et olla kindel, kas valmiv ese ikka kleit on,või kisub asi lootusetult metsa. Ja selle eest ka aitäh, et ta oli valmis mulle kleidimodelliks hakkama ja külmal õhtul mere ääres jaki seljast viskas, et kleidipildid kaunid saaksid. Isegi Tuti ("kuule, see on sul nagu leinakimp!")oli valmis pähe panema ;) Mul on ikka ilusad sõbrannad, eksju!
Aga las pildid räägivad enda eest




Nüüd jääb veel kaks küsimus- kas Edale kleit meeldib ja kui palju/kas ma pean sabast maha harutama. Aga loodetavasti tuleb selgus lähipäevil.

Järgmine eksperiment nimetusega" proovime kududa õpetuse järgi ilma targutamata ja midagi muutmata" on alanud ;) Kaks tokki kootud ka juba ;)

13 kommentaari:

  1. See on alles tase! Nii ilus kleit, et lausa kadedaks teeb! Kihvtilt tuleb sul välja, andekas inimene oled, Ivi! :)

    VastaKustuta
  2. Ilus kleit, loodan küll, et saba jääb!

    VastaKustuta
  3. Oh kui ilus! Kui kuskilt figuuri saaks osta, siis kohe tahaks endale ka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ka ostaks. Aga pmst sobib iga figuur kootud kleidi jaoks. Isegi mina käin oma kootuga, kontserdilgi käisin- keegi ei minestanud, muusikud ei mänginud noodist mööda ja keegi karjudes minema ka ei jooksnud ;)

      Kustuta
  4. Vau, kui uhke kleit! Muuseas, mina lean, et päris raske on kududa täpselt õpetuse järgi. ;)

    VastaKustuta
  5. Täpselt õpetuse järgi kududa on VÕI-MA-TU!!!

    VastaKustuta
  6. Ilus romantiline kleit! Kahevärvilisus annab talle erilise võlu.

    VastaKustuta
  7. Ilus romantiline kleit! Kahevärvilisus annab talle erilise võlu.

    VastaKustuta
  8. Ilus õrn värvitoon ja armas muster. Romantikat on selles kleidis tõesti. Sellega saab sireliõite ilu endaga läbi aasta kaasas kanda. tumevalge

    VastaKustuta
  9. Ma pole ajastute täpses määramises väga tugev, aga selles kiigepildis on tõesti midagi heas mõttes vanamoelist. tumevalge

    VastaKustuta