neljapäev, 1. jaanuar 2015

Uue aasta lubadused

Head uut aastat teile kõikidele mu armsad! Et lõng ei lõpeks ja ideid oleks kaugelt rohkem, kui teha jõuab, et vardad ei katkeks ja vill näppu ei tuleks ja et lõng värvi ei annaks ;)

Uue aasta alguses on ikka tavaks lubadusi anda. Mina olen sellest senini ikka hoidunud, et aasta lõpuks poleks vaja nentida:"Ei saanud lubatuga hakkama..."

Aga selle aasta alguses luban vähemalt kahte asja:
1. Edaspidi teen rohkem proovilappe ja arvutan ka paremini, et ei oleks "huvitavaid avastusi", kui mõni kudutöö valmis saab...
2. Edaspidi katsetan lõngade värvikindlust ENNE, kui nendest lõngadest kirjuid kindaid koon

Eelpooltoodud lubadused on otseselt tingitud mu viimasest kudutööst.
Kolleeg kaebas hommikul bussipeatuses, et nahkkinnastega on sõrmedel külm ja et ta tahaks kirjuid sõrmikuid. Mina kade tüdruk ei ole ja lubasin kindad kududa.
Kindaid pole ma kudunud umbes aasta aega, peale Kristi Jõeste kindakursust oli kindakudumise isu kohe täitsa kadunud. Kursus iseenesest ei ole selles mingilgi moel süüdi ja oli ikka väga äge ja arendav. Soovitan kõikidele! Aga mul oli peale seda kursust aastane kinda-paus, mis nüüd siis otsa sai.
Sõrmikutellimusel oli ainuke tingimus, et kindad on oma põhitoonilt hallid. Ma igaksjuhuks tooni sügavust ei täpsustanud ;), muud toonid olid kõik puha minu omal valikul. Unistus, mitte tellimus!

Mõned ajad tagasi ostsin ma suurepärase raamatu "Eesti kirivööd" plaaniga nende imekaunite vööde järgi mõned kindad kududa. Seekord jõudis kindakirjaks Pühalepa vöö.

Siin on kõik veel korras ja tuju vägagi laes...
Uue aasta öösel oli mul aga vaja neid kindaid pesema ja natuke tihkemaks viltima hakata.
Uue aasta hommikul aga ootas mind karm reaalsus, kus see kaunis kirsipunane lõng oli värvi andnud. Ainult see, et uut aastat ei ole sünnis alustada ebatsensuursustega hoidis ära vägagi "reljeefse väljenduslaadi". Järgmine tagasilöök tabas mind siis, kui võtsin kätte mõõdulindi ja selgus, et kindad on vajalikust tubli kolm sentimeetrit laiemad.
Aga õnneks on maailmas lahendused olemas, kui neid vaid leida oskad. Kallil sõbral Anul on sünnipäev tulemas ja ma palusin teda kindamodelliks (hoiatasin ka muidugi, et värv on laiali). Endamisi mõtlesin, et oleneb mida ta kinnaste kohta ütleb. Kui arvab, et värv on nõmedalt laiali ja kindad on koledad, siis jätan need endale, aga kui ta arvab, et need on OK kätte panna, siis kingin sõrmikud talle sünnipäevaks.
Anule kindad meeldisid ja nii ta need endale saigi. Lõpp hea, kõik hea, eks!
Stella saab oma hallid sõrmikud lihtsalt pisut hiljem. Hea ikka, et nüüd on kindakudumise isu tagasi!

Tehnilised andmed ka: Vardad 1,25, lõng erinevate tootjate 8/2, ringil 84 silma

7 kommentaari:

  1. Juba valmis?! Alles oli neid ühesõrmikuid näha. ;) Väga ilusad, kahju, et lõng sellise inetu üllatuse tegi. Head uut aastat sulle!

    VastaKustuta
  2. Kaunid kindad! Minu silm ei seleta mingit värvi laialiminekut pildi pealt.
    Rõõmsat kudu-aastat sulle!

    VastaKustuta
  3. Hõkk..... milline halb üllatus Sinu jutu järgi, aga tõepoolest, pildilt on raske midagi laialivalguvat leida. Ja kindad ei jäänud niisama seisma, nad teevad uue omaniku raudselt rõõmsaks. Sinu võimet 1,25 varrastega asjatada imetlen ma siiralt. Üksnes mõttest lähevad mu sõrmed valusaks. Need on ju peened nagu nõelad!!!! tumevalge

    VastaKustuta
  4. Väga ilusad! Nii täiuslikult istuvad need mustrid värvid ja see spiraalsoonik kindasabas!

    VastaKustuta
  5. Nojah, minu silmanägemine ... ja see laialivalguvas on tuvastatav vist ainult Sulle ja kotkapilgulistele. Küll aga on ju hea, et nüüd saavad kaks inimest selle kaheosalise sõrmikuteoga rõõmsaks tehtud!
    Rõõmsalt tegusat alanud aastat!

    VastaKustuta
  6. Klõpsake alumine pilt suureks ja te näete seda laialivalgumist ise ka :S aga anul olid täna juba kindad käes- ju siis on meele järele :)

    VastaKustuta
  7. Need kindad on kootud kandmiseks! Kannan ka rõõmuga oma autentseid kihnukaid, mis kunagi rõõmuga ostsin ja millede randmed peale esimest pesu mitte enam valged pole, vaid roosad, mis siis, armsad ikka. Tore, et kindad kohtasi seda Õiget:)

    VastaKustuta