neljapäev, 6. november 2014

Viiluke arbuusi?

Internet on täis erinevaid huvitavaid ja vähemhuvitavaid kudumudeleid ja netis surfajad kudukauged inimesed satuvad neid vaatama ning mõnikord on nähtu nii suure mõjuga, et tahaks ka ise sellist sokki või kinnast omada. Noh teist sokki või kinnast ikka ka, mitte ainult ühte.
Nii juhtus ka mu noore kolleegiga, kes olla kunagi netist leitud arbuusisokkide pildi endale arvutisse salvestanud, seniks, kuni "Leian kellegi, kes neid teha oskab"
FB vestluse ajal selgus, et ma põhimõtteliselt ju natuke kududa oskan. Kuna mu eelmised sokid olid just varrastelt maha saanud ja kudutööd käsil polnud ning esimene pilk arbuusisokkidele ei lubanud suurt vaimuvaevamist, siis sai käed löödud, et sokid tulevad.
Noh eks ma natuke ikka haltuuritasin ka. Originaalpildid oli "viljaliha" kootud mulle mingil arusaamatul põhjusel mustriline, selline vasak-parem sigrimigri, aga mulle see variant ei meeldinud. Nii sai minu kolleega endale natuke teistsugused "arbuusid".

Pildid on tehtud sõna otseses mõttes jooksu pealt, sest kunagi pole ükski töö mu juurest nii kiiresti lahkunud, kui see ;) Loodetavasti toovad need rõõmsad sokid oma omanikule rõõmu.




7 kommentaari:

  1. Rõõmsad on need sokid igatahes. Alati ei peagi ju rõõmuks hullult pingutama, piisab piskust. tumevalge

    VastaKustuta
  2. Lahedad sokid! Mul oli millegipärast arvamine, et on kohe spets sokilõng arbuusi värvides saadaval. Ravelrys vaatasin arbuusisokke, kus seemneteks on kootud seemnehelmed soki sisse, Kes küll sellist sokki saapa sees saab kanda?!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ju seda arbuusilõnga on ka kuskil saadaval. Mina tegin seekordsed täiesti tavalistest kodusolevatest lõnganupsudest, viljalihaks sai muide Raasiku 8/2. Ja seemned hoopis tikkisin peale.

      Kustuta
  3. Olen ka netiavarustes mitmeid arbuusi jms sokke näinud, aga kudumiseni pole jõudnud.
    Vot helmestega või palmikutega sokke jalanõu sees poleks ma küll nõus kandma - mul on isegi pitsilistega probleem :) Niisama tubaseks kõndimiseks ehk veel.
    Njah, aga arbuus ajas nüüd suu vesiseks küll! :)

    VastaKustuta
  4. Need sinu tehtud sokid on ühed lahedamad sokid eestis ;), ma tahaks ka kohe sellist juhendit. Sellised sokid juba stiilsuse pärast, oleksin kohe nõus kuduma :D Armusin ka su sokkidesse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga palun! Siit tuleb arbuusisokkide juhend:
      1. vaata ringi kas oma lõngakastis või lõngapoes (eelista vanu varusid)
      2. meenuta suve ja püüa silme ette manada kõige maitsvam arbuus, mida sa iial söönud oled. Keskendu kolmele värvile- koor, säsi (see valkjas osa) ja viljaliha. Tirtsuke pruuni lõnga ikka majas on, eksju?!
      3. Tublimad teevad olemasoleva lõnga jaoks tööproovi. Mina tubli ei ole.
      4. Loo üles rohelise lõngaga sokisääreks vajalikud silmused ja koo paar sentimeetrit. Loogiline oleks kududa mingisugust soonikut
      5. Nüüd vaheta värvi(valge vastu) ja alusta säsi kudumist, kah sentimeetrist on enam kui küll. Oleme edukalt jõudnud parima osani, ehk viljalihani.
      6. Vaheta lõng roosa vastu. Ja see värv peab õige olema, sest muidu kogu see arbuusindus mängima ei hakka! Koo roosaga täiesti tavalist sokki nagu sa ikka sokke kood. Naudi protsessi!
      7. Kui ninaotsani on jäänud kolm-neli sentimeetrit, vaheta jälle värv valge vastu ja koo sentimeeter või nii (nagu säärelgi)
      8. Lõpeta sokk rohelisega, nii nagu sa ikka sokki kokku kood
      9. Leia sukanõel ja tumepruun lõng ning silma (tublimad) või tiki (vähemtublimad nagu mina) vaba käega vabas paigutuses seemneid. Neid ei pea liiga palju olema! Peida ja kinnita tilpnevad lõngaotsad!
      10. NB! Pese sokid villavahendiga läbi, kuivata, vormi, kanna ja ole uhke!

      Kustuta