esmaspäev, 3. november 2014

Luksuslõnga vääristamisest

Alati on küsimus, et kust läheb see peenike piir, mismaalt alates on üks või teine lõng luksuslik. Et kas asi on koostises- peenike kašmiir ja siid ja muu vinge värk on kahtlemata luksuslikkuse tunnus. Või on asi hinnas- et kui maksad ja tahaks nutta, siis on lukslõng aga kui maksad ja nutta (väga ) ei taha, siis on tavaline? Ühesõnaga- keeruline värk.
Noro Flower Bed kuuluks justkui lukslõngade hulka mitme mõõdiku alusel- et peenike koostis ja nutmaajav hind.
Läksin minagi kord poolililutseva Noro õnge ja ostsin 102 grammi (hea et mitte rohkem!) ning kudusin nimetet lõngast salli aga kuna ta torkis ja kraapis nii kohutavalt, et kanda oli suhteliselt võimatu, siis harutasin ma selle salli üles, sest kole isu oli sellest lõngast hoopis müts teha. No ütle lolli- kui sall kraabib, siis müts kraabib ju kuus korda rohkem...
Aga abi on ju fatseebuki näol kohe käest võtta. Kaeblesin seal ja sain mitmeid soovitusi, mille läbivaks jooneks oli siiski soovitus unustada  mõte, et selle lõnga pehmeks saada võiks. Ma muidugi pesin seda lõnga villa- ja niisama šampooniga, töötlesin seda juuksepalsamiga ja hoidsin muidu ka pöialt aga ei mütsigi...
Nii siis saigi ülesharutet Norost koos bambusesisaldusega sokilõngast voodritriibu ja peenikesele luksusele lisaks jooksma võetud mohäärilaadsele tootele hoopis palmikutega müts, mis on taotluslikust sihuke suur ja lötakas, et a) ei pigistaks ja b) vähendaks kandja riski välja näha nagu munapea.
Tulemus on see, et müts on soe, ei kratsi ja munapäisust kah liiga pole. Seega võib vist  loo õnnestumiste hulka kategoriseerida, mis siis, et ca aastase viivitusega.
Pildid on erakordselt halvad. Kohe kohutavad. Ma ei mõista mette, kuidas need inimesed selfisid teevad... aga noh, mütsist ehk ettekujutuse ikka saab.



9 kommentaari:

  1. No vähemalt asja sai, ei visanud lõnga minema ;)

    VastaKustuta
  2. Müts on ju igati kobe. Aga Noro, no ma ei tea; katsusin seda ka hiljuti poes, aga minust jäi ostmata. Lisaks röögatule hinnale olen kuulnud, et pidi üsnagi sõlmi täis olema ja ega siis kokku pole sõlmitud lõngajooksu arvestades.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi noh :D Sõlmed olid pealekauba, 102 grammi peale vist kaks tükki

      Kustuta
  3. Müts on asjalik! Ma ostsin Noro Silki ( oli vist see?) neli aastat tagasi ropu raha eest ja see suur nahkhiire taoline hölst-vest ( Noro modell) on mu sügisene ja talvine lemmik! Soe ja siidine. Loomulikult öeldi mulle kohe poes, et ostke üks tokk rohkem kui soovite ilusaid värvide üleminekuid. Nii ma siis seal neid tokke kerisin edasi ja tagasi, aga löppulemus oli vaeva väärt. Ma ütleks, et sügisesed päikeseloojangu värvid sain kokku. ( Sobib Saksamaa sügisega ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noroga vist ongi see, et jagunetakse kaheks- kirglikud kiitjad ja sama kirglikud laitjad. Ja õigus on kindlasti mõlemal. Mina tõin oma Noro ka Saksast ja lasin endale poolilt kerida. Kusjuures oli see lõng pooli peal lihtsalt hingematvalt kaunis...

      Kustuta
  4. Kena müts sai. Mul on Norost ks kampsun pooleli... ootab vaarukaotsi.
    Mulle meenus, et naised venemaal, kes vaimustuses meie Aade lõngast, panevad lõnga, torkimise vähendamiseks, sügavkülma. Ei teagi, kas märjalt või kuivalt.... loogiliselt vist märjalt. Ise pole proovinud, aga väidetavalt pidi mõjuma. :)

    VastaKustuta
  5. Ilusa mütsi said endale lõpptulemuseks :)
    Mina ausalt öeldes ei saa aru lõngast, mis on ülemõistuse kallis, aga ei sisalda midagi muud kui villa. Minu jaoks on hinda väärt luksus kui lõngas on juba ka angoorat, siidi jne.... võta või Airi küülikulõngad või Siiri koerakarvalõngad. Hind on tööd ja vaeva väärt ja tulemuseks saad ikka kvaliteetset lõnga ka.

    VastaKustuta
  6. Mina olen Norode sõber ja proovinud neist mitmeid. Flower bedist olen teinud kaks kampsunit ja sõbrustan endiselt ka selle lõngaga. Olen ostnud lõnga, kuna värvide üleminekud on mulle meeldinud ja muidugi siidi-villase segu tõmbab ka ligi. Sõlmed, jah, neid leidus. Sõlm on alati pettumus. Kududes oli lõng kare, mina leotasin valmis tööd pesuloputusaine vees, minul ei kõdita.

    VastaKustuta
  7. oo jaa :) see on üks mõnusalt kare lõng jah:)

    VastaKustuta