neljapäev, 23. oktoober 2014

Dagmari Roosa

Dagmari Roosa Kampsuni tekkimise lugu on otsaga sügavas suves, kui tehtud sai üks suvine noore daami kleidike. siis sai filosofeeritud teemal "nupsikud ja kõverikud" ja "pehme, niiii pehme" ning "õrn ja naiselik, kuid ometi iseloomukas"
Esimene pilk lõngale Linate Hobby ja kliendi silmad särasid sellise võimsusega, et nende valgel oleks võinud Kesknädalat lugeda.
Ühesõnaga- kõik läks väga libedalt- "nupsikud ja kõverikud" said kokku kootud erinevatest allikatest, sealhulgas isiklik pea, vana Käsitööalbum ja jaapanlaste 250 kudumustri raamatust.
Kudusin hoo ja hoolega ning töö läks lausa lennates. Aga siis juhtus meie peres väga kurb sündmus ja ma ei tahtnud leinas kududa asja, mis peab tooma rõõmu ja rahulolu.
Nii Roosa seisis ja ootas oma aega. Seisis seni, kuni ma tundsin, et nüüd jälle võiks natuke kudutöö poole vaadata. Kurb on ikka aga mitte nii kohutavalt teravalt...
Vardad olid 2,0;2,5 ja kohati ka 2,75, lõnga kulus pireke üle 400 grammi. Esimest korda kudusin nii, et varrukad ja rinnaosa said kohe kokku kootud-kahandatud-kasvatatud. Üsna hea nõks sellise kuduja jaoks, kes kokkuõmblemist ei armasta. Nagu mina näiteks.
Piltidega on sihuke lugu, et Dagmaril endal oma kampsikut pildistama tulla polnud aega, seega sai modellitöö antud ülesandeks neiu Susannale. Teismelise pildistamine on sama raske, kui pildistada viit viiest ja kuut imikut korraga :D Aga hakkama me saime.





Mu süda aimab, et Dagmari tütreke Arabella ei saa enam pikalt hakkama eluga, kus ei ole sellist roosat palmikulist kampsikut. Ja ihad ning soovid on ju ometi selleks, et neile järele anda ;)

PS Sellise ilmega on teismeline, kes on otsustanud kodust põgeneda...

PPS ma ei välista, et mingil ajal on mu valduses pildid, kus kampsikut kannab neiu Dagmar ise ja siis ma vahetan postituses pildid  ära. Sest oleks ju juba vahva ikkagi näha kampsikut tema omaniku ja kandja seljas

11 kommentaari:

  1. Vau, Martaberta! Su kudumid lähevad järjest kaunimaks! Tahaks kohe detaile lähemalt näha ja näpuga katsuda ka. Mulle see passe meeldib tohutult, ja mustrid ja kõik. Pane õpetus kirja ja hakka suurt raha teenima ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna mu laiskus/mugavus ei lase iialgi ühtegi töökäiku kirja panna siis tehniliselt võttes on kõik mu kudumid ju "autorieksemplarid"- loomupärane suutmatus kellegi teise kirjapandud õpetusi jälgida viib paratamatult iga kord täiesti unikaalse ja jäljendamatu (sest ei mäleta töökäiku!) eseme sünniks. Kui nüüd suudaks laiskust kuidagi autoriloomingu soustis maha müüa- vot siis oleks õnn õuel ;)

      Kustuta
  2. Väga ilus kudum! Mõnus ja pehme ja uhke muster!

    VastaKustuta
  3. Üliuhke kampsun, maru tubli oled!!! Väga äge kaelus ja üldse üks igavesti põnev kudum.
    Vinge kuduja oled! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. aitäh! Naljakas- kudumise ajal oli just see kaelus koht, mis mul natuke nagu hoogu maha võttsi-et jääb sihuke naljakas ja jooned jooksevad kokku jne... aga kui teie arvates hoopis huvitav sai, siis on ju tore. Omanikule ka meeldib :)

      Kustuta
  4. Tõepoolest on vinge! Kas Sa ise ei kahjatse järgmist kududes, et miksmaometikirjaeipannud? tumevalge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, absoluutselt mitte, sest nii tekiksid maailma ju kloonid. aga mulle meeldib uusi asju teha :D

      Kustuta
  5. Vaatasin uuesti ja ei saa kuidagi märkimata jätta, et kaelus on ehtne gootika. Äge! tumevalge

    VastaKustuta
  6. Väga kenasti paigutatud muster ja mulle meeldib see kaelus!

    VastaKustuta
  7. Vinge kampsun.
    Äge titetekk.
    Meisterlikud muud kudumid allpool.
    (Ja hoidku blogger oma prill ja piibud, kui ka see komm oktoobriudusse kaob!)

    VastaKustuta
  8. Ah sa saadana sitikas, kui lahe kampsun! Tõeline meistritöö!

    VastaKustuta