neljapäev, 4. september 2014

Kurja suuga ehk Lugu sellest, kuidas asjad vahest algusest saati kriiva kisuvad

Tegelikult mõtlesin ma pikalt, kas seda postitust üldse kirjutama hakata. Lasin asjal natuke settida ja seda puha lootuses, et ehk läheb üle. No ei lähe.
Kunagi aasta alguses tuli Fookus Meediast pakkumine kirjutada kamba peale kokku üks sokiraamat. Noh, pole ju paha plaan. Kõik justkui sujus ja ideid oli ja ikka nõnda edasi. Ja siis lajatas (minu jaoks lajatas, ilmselt ülejäänutele oli see tingimus OK) teadmine, et sokimuster peaks olema rahvuslik. Ja mul plaksti blokk peal! Tee või tina- mida pole, seda pole. Ideeikaldusele lisandus elu gripp, mis murdis mu maha kuuks ja natsa pealegi. Põdesin ja ikka ei ideepoegagi. Aga mustriesitamise tähtaeg muudkui lähenes.
Ühesõnaga- keeruline oli ja mingit ahaaakuivägevasi- tunnet ei tekkinud. Kusjuures kududa oli päris mõnus ja minu arust sai muster ka täitsa rahuldav. Selline tagasihoidlik ja lihtne.
Varras 2,0, lõng 8/3, vardal 16 silma

Sokid said valmis ja ammuilma äragi saadetud ja siis ilmus raamat.
No kui ma ütlen, et ma olen pettunud, siis ma ei ütle suhteliselt mitte midagi... Või noh, minge poodi ja vaadake ise. Ja võrrelge sokiautorite enda tehtud pilte profifotograafi tööga... Ja siis otsustage...
Ma ei salli seda, kui lubadused ongi vaid lubadused. Ah... :(


13 kommentaari:

  1. Sokid on ju sydamlikud ja nunnud. Selle mustri võtan ma kindlasti järele proovida, olen mitu aastat sydamekesi kududa tahtnud, aga siiani pole aega old! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult on sellel mustril ikka Lugu ka. See neljast südamest koosnev lilleke sümboliseerib minu jaoks Perekonda. Et koos on neli persooni, igaüks natuke isemoodi aga ikka sranased ja nende kese, asja koohoidev element on see MISKI, see väike täpike, mille ümber kõik koondub ja koos hoiab. No ja siis muidugi kärbsekiri ja Greta Garbo kiri ja kaseleheviht jne...

      Kustuta
    2. Lugu on soe ja hea, peaks mustri sees võlusõnadena töötama :)

      Kustuta
    3. Lugu pole oluline (raamatus) , papp on põhiline. Ma edastasin koos mustriga ka selle tekkeloo, aga seda ei peetud oluliseks lugejale edastada

      Kustuta
  2. See pildistamisteema oli juba kindaraamatuga ju. See oli üks paljudest põhjustest, miks ma teise raamatuga enam kaasa ei löönud.

    VastaKustuta
  3. Ja mulle just meeldivadki sellised lihtsad, rahulikes värves ja armsad mustrid!
    Tegelikult meeldivad mulle kangesti ka Sinu vaatenurgad ja kompositsioonid, mismoodi Sa oma töid eksponeerid! On ikka hea, et Sa blogi pead!

    VastaKustuta
  4. Antud sokiraamat sai kiiresti omandatud nagu kunagi kindaraamatki. Toredad, ilusad, sydamlikud raamatud. Suured tänud sellistes ettevõtmistes kaasa löömast. Tänaksin ja tervitaksin kõiki, kes eesti kudukunsti nõnda kenasti põranda alt välja toovad!

    VastaKustuta
  5. Tere! Vägä huvitav ja ilusa blogi sinula. Mina leisin yks kort googlel kindade model sinu blogist, otsin 'Suursaari kindade model'. Kas sinul on se Suusaari model? Soomalaisilt ei ole seta leitynyt, need inimised on jo nii vanat vai surnud, kes elukoht Suursaares oli. Mina odotan sinult meili ja suur tänu Sinule!

    VastaKustuta
  6. Tere! Vägä huvitav ja ilusa blogi sinula. Mina leisin yks kort googlel kindade model sinu blogist, otsin 'Suursaari kindade model'. Kas sinul on se Suusaari model? Soomalaisilt ei ole seta leitynyt, need inimised on jo nii vanat vai surnud, kes elukoht Suursaares oli. Mina odotan sinult meili ja suur tänu Sinule!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Serra! Aitäh heade sõnade eest mu blogi kohta! Vabanda, et ma soome keelt ei oska, aga ehk saavad naabrid kuidagi ka omas keeles räägitud. Suursaare (Gogland?) kinnaste mustrit mul pole, aga kuna Suursaar on enamvähem Lüganuse kihelkonnaga samal joonel ja teadaolevalt käis Soome saarte ja Viru ranna vahel kibe kaubavahetus, siis ehk sobivad ka Lüganuse kindad. Proovi siit: http://www.muis.ee/search

      Kustuta
    2. https://www.facebook.com/Suomenlahti/photos/pb.238678389591135.-2207520000.1445351458./587545861371051/?type=3&theater tämmöinenn löyty.

      Kustuta
    3. https://www.facebook.com/Suomenlahti/photos/pb.238678389591135.-2207520000.1445351458./587545861371051/?type=3&theater tämmöinenn löyty.

      Kustuta
  7. Aitäh Serra kindapiltide eest! Ja ongi nii, et Suursaari ja Lüganuse kindad on väga väga sarnased. Kirjad kohe üksühele.Aitäh veelkord!

    VastaKustuta