teisipäev, 22. juuli 2014

Miinivälja passist maikellukesemetsaks

Kolitud on, mustad kotid on kodust kadunud ja kogu kraam on mullegi selgusetuks jäänud asjaoludel kappidesse ära paigutatud. Olen siiani veidi imestunud ja üllatunud, et kõik enamvähem ikka ära mahtus. Ja Edgargradiga on kõik, nüüd olen jälle kodus, juurte küljes kõvasti kinni. Hea on. Ühesõnaga- tegusad ajad on olnud.
Kottide tühjendamise käigus tuli välja ka sinine pitskleit ja vajalikud vardad. Mis siis ikka muud, kui et kleit tuli ära lõpetada.
Kleidi valmimisest võiks ka veel paar sõna mainida- esimesele reale tuli ühendamise käigus LOOMULIKULT keerd sisse ja avastasin ma selle alles siis, kui kootud oli juba üsna mitu ringi. Harutasin. Kudusin jaapanlaste kuduraamatust mahajoonistatud mustri järgi ja küll oli tore... Noh et nii vahva muster aga vata, kuramuse japsid olid paar viga sisse jätnud. Ikka keegi teine, eksole, egas mina ometi...Lennult tegin mustrisse kahandused ja lasin aga rõõmsalt kududa. Täpselt äärepits ja kaks mustrikorda hiljem taipasin, et ma olen kudunud poolikut mustrit. Noh et mustrijoonistamine oli mingitel asjaoludel pooleli jäänud ja... Ühesõnaga, poolkogemata sündis vist peaaegu omaloominguline piibelehemuster :D
Kudusin Red Hearti Soft Cottonistvardaga nr 2,5 ja kulus peaaegu neli tokki.
Pilte tegin ka. Noh et juhuks, kui noor daam kehakatet selga panemast keeldub või veel midagi. Need poole neljased on ju ettearvamatud (jah, ma mäletan, et mõõtude kerjamise ajal rääkisin ma viieaastasest. Tont neid laste vanuseid mäletab ;))

Muster veidi lähemalt ka. Nuppe tegin sedapuhku veidi teistmoodi. Kokku kudusin kohe, samal real. Eks see keerutamine on natuke tüütu, aga tulemus on vähemalt puuvillasega parem.
Ja nüüd palun ärge vaadake mitte seda, kui kehvasti need pildid on välja kukkunud vaid hoopis noore kleidiomaniku ehadat lusti ja spontaansust. Mingit taustasättimist ja pooside võtmist polnud, tabada tuli hetke, kui Browni element enamvähem paigal püsis ;)

Istus kleit uskumatult hästi ja tulem on see, et mul on uus kehakate juba varrastelgi. Puhas sõltuvuse värk noh...

Uue kleidini, sõbrad ;)

9 kommentaari:

  1. Oi issake kus nüüd lajatas :) Maru äge kuduja oled ja maru ägeda kleidi oled kudunud! Kui ma oleks pooleneljane, siis telliks endale ka sinult sellise kleidi :)
    Äge oled!

    VastaKustuta
  2. Mina tahaks ka poole neljane olla ja seda kleiti kanda. Mial on ikka vedanud tädi Iviga. See juba teine kleit tädi Ivi varrastelt.

    VastaKustuta
  3. Poole neljase kolmas kleit on ca kolmandiku osas valmis. No on inspireeriv modell noh ;)

    VastaKustuta
  4. Imetlen ning ... olen kuss ja vaid maigutan kui kala!

    VastaKustuta
  5. Poseerida see neiu juba oskab ja veel nii kaunis kleidis!

    VastaKustuta
  6. Väga kaunis kleit tõeliselt laheda modelli seljas. Peaks ka vist om poole kuuesele jälle mõne kleidi kuduma. On tõesti inspireeriv modell sul.

    VastaKustuta
  7. See on ju ammu teada tõde: kes teeb, see jõuab! Ja Sina teed! Kolid ja kood, pildistad ja kirjutad, sätid ja särad. Väga vahva kleit ja lustakas modell. Samuti tänan Sind siiralt ja südamest kauni kõrvarõngapaari eest! tumevalge

    VastaKustuta
  8. Meeldis, seda oli lapsest näha jah! Mulle ka meeldis;)

    VastaKustuta
  9. Super! Lapsele meeldib, mis saaks olla suurem rõõm ja stiimul. :)

    VastaKustuta