pühapäev, 4. mai 2014

Kurb Kukeke ja väikekodanlik idüll

Taaskasutus on tore asi. Ikka see ökoloogiline jalajälg ja kõik-ja-puha-jutt. Mulle sekkarid meeldivad, kullaaugu potensiaal on neist enamikus olemas. Loomulikult unustavad müüjad vahel ära, et nad ei müü mitte cabannat ja dolcet peenes butiigis vaid parimal juhul külmas angaaris või mingis keldriurkas. A vat hinnad on nagu neil cabalcedel ja dolbannadel ;) Aga see selleks. Sihukesed poed minu käest raha ei saa. Ma mõtlen raha tootmisel/teenimisel astutud jalajälgedele, sh minu isiklikele ja personaalsetele. Kugi tuleb tunnistada, et mitte kõik sekkar-poodnikud ei taha ratsatraavis rikkaks saada. Ja neid asutusi mina armastan kirgliselt ja palavalt. Raha viin sinna ka, regulaarselt.
Sedapuhku soetasin endale Mareti Kaubamajast täiesti hingematvaid linikuid. No kuidas saab jätta poodi linikukasti igatsusest uue kodu järele kaeblema Kurva Kukekese??? Egas ma mingine sadist pole! Kurb Kukeke sai endale uue kodu, uue äärepitsi ja ka uue töökoha.

Kukekese on ilmselt loonud vene kergetööstuse kunstnikud umbes seistmekümnendatel, trükkides selle ilu kartulikotiriidele mingite jäledalt pudisevate värvidega. Ma mäletan küll, et veel ca kümme aastat tagasi oleks ma tõenäoliselt olnud valmis pigem ohverdama oma väikese sõrme kui et sellist õudust oma kodus sallima. A näe- kõik muutub-kõik areneb. Kukeke tundub täna päris cool ;) Ah jaa- see pildiservas paistev pitspussak on valmiv kampsik. Mulle. Nuppudega ;)

Teine leid linikukastist oli täiesti hunnitu riideresti ots. Kuna hetkel kuulub mu armastus pikkadele ja kitsastele palakatele, millega laudu katta, siis pikalt mõtlemata sai kangatükk laiuti pooleks käristatud ja nüüd on mul mu köögiga ideaalselt sobituv lauakate. Teist pitsitab igavuses vaevelnud töökaaslane ;) Aga linik saab ikkagi minu omaks :P
Heegeldises kasutatud niit on Madam Tricote Daphne 10, pitsil mustrit polegi, tegin nagu tuli.

Ja kolmas on mingil mulle arusaamatul põhjusel sekkarisse sattunud tuliuus ilupildiga käterätik. Pits külge ja suvila köögilauale, mis muud.

Eks see linikutele äärepitside genereerimine mõistlike inimeste jaoks üks väikekodanline tilulilu ole, aga mis siis- hetkel mulle see sobib ;) Ega ma heegeldada ei oska jätkuvalt, ma niisama pusin.

Üks sekkarileid on veel mida teile näidata tahaks, aga selle jaoks oleks vaja, et keegi minust mingi enamvähem mõistlikult tunduva pildi klõpsaks. Jääme lootma, et mõni kolleeg selle raske töö ette võtaks.
Seniks aga- jäägem moodsaks :P
PS Leia pildilt sipelgas.

7 kommentaari:

  1. Sekkarituurid on lahedad ja leiud on sul head! Ma teen siin ikka väga tihti "kohustusliku" sekkarituuri ära... palju olen just kangaid koju tassinud, aga ka lahedaid nõusid ja muud head-paremat :) Põnev!
    Aga heegeldada sa oskad küll, mis sa jutustad, et ei oska.... vaat mina ei oska :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sekkarlus on kah üks sõltuvushaiguste liik :D Ma ei õmble, aga see ei takista mind igasugu õmblust vajavat nodi koju tassimast. Et ehk kunagi hakkan vms ;) Nõudest pean ma aga ennast jõuga eemale hoidma, ema küsis peale kolmanda supitirina ostmist, et mida ma nende kõigiga mõtlen peale hakata. Ma väga vastata ei osanudki :D

      Kustuta
  2. Sipelgas leitud! Andis ikka otsida.

    VastaKustuta
  3. Sa suutsid igatahes kukekesed maailma kaunimaks kangamustriimeks rääkida! Ja pitsid vääristavad igat lauale laotatud kangasiilu imehästi. Sa heegeldad väga hästi! tumevalge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nojah, kui päris käsitööga on asi kitsas, siis mis mul muud üle jääb, kui Kurbadest Kukekestest jahuda ;) Grafomaan, nagu ma olen ;)

      Kustuta
  4. Huvitav, kes need pitsid valmis punus, kui sina heegeldada ei oska ;)

    VastaKustuta
  5. No minust veel liniku-inimest saanud ei ole, aga köögirätikud pitsitasin küll üksvahe enamuses ära. Ja mis seal salata - mulle meeldib neid oma pliidiraua küljes rippumas näha. Kui kõik juhtuvad korraga pesus olema, nii et pean pruukima mõnd pitsita (nt kaks froteekat), siis teen ikka suu korraks kõveraks ja ohkan. Ju on väikekodanlase verd minuski. Polegi ehk enam pikk ma linikuteni areneda ... Sinu kukekesed on cool'id, muidugi! :D

    VastaKustuta