reede, 4. aprill 2014

Seletuskiri juhuks, kui sellel blogil on järele jäänud kasvõi üks lugeja

Mis ikka muud jääb üle, kui blogis on kaks ja pool kuud valitsenud surmavaikus, kui seletuskirju kirjutada. Noh ikka niimoodi, et miks nii juhtus ja millised kohutavad asjaolud antud seisundi põhjustasid ja kuidas me saame tulevikus sarnaseid seise vältida.
Alustada tuleks muidugi üleskutsest gripi vastu vaktsineerida. Mina olen seda elu jooksul kaks korda teinud ja alati (st kaks korda) saanud just sellel talvel ilge bronhiidi. Seega suhtun ma gripivakstiini mõningase eelarvamusega. Ja ei tee gripisüsti. Tavaliselt pole midagi juhtunud ka, aga vot selle aasta viirus sai mu kätte ja rappis ikka kogu raha eest. Ühesõnaga- seis oli nii kehva, et terve nädala ei suutnud kudumise peale isegi mõelda. Küll aga lugesin ma peaaegu 39-kraadise palavikuga läbi Naiste Seksrevolutsiooni Lipulaeva (või midagi sinnakanti), no ikka need "Viiskümmend halli varjundit" Alustada tuleb sellest, et mind on algusest saati kohutavalt häirinud selle pealkirja tõlge, minu  arvates peaks see olema HALLI viiskümmend varjundit. Aga ega ilmselt loogilisem pealkiri üldiselt asja ei päästaks ka... No uskumatu iba, USKUMATU!!! Kohutavad loogikavead jne. Aga tõbi oli ilmselt siiski ma vastupanu halvanud, seega voodis lamades ma sellest asjast ennast läbi närisin. Enam ei teeks niimoodi.
Tasapisi võttis tervis  pisut stabiilsemalt kehva seisu  (kohutav köha jne)ja kuduisu tuli tagasi. Ja kuna Saksamaalt härduses koju toodud siidi ja kašmiirisegune Seta Cash oli juba natuke aega tagasi varrastele loodud, siis tuli sall lõpuni kududa.
Nii asi algas...

... ja selline sai lõpptulem...

Sallilõng on Itaalia SetaCash, nagu ma juba ennist ütlesin, koostises70% siidi ja 30 kašmiiri. Teoreetiliselt võiks selline koostis ju suvel vastu (loodetavasti) päikesestpõlenud ihu olla väga mõnus. Need täimunasuurused nupud on aga monument ihnsusele. Lõnga oli vähe, ainult 150 grammi. Sedagi ostsin krõbeda hinna tõttu nii, et südamest nirises poe põrandale verd ;) Aga sall pidi saama suur ja nuppudega, nii ma siis koonerdasingi kududa ainult 5-kordseid nuppe ja tulemus on nadi. Pehmelt öeldes. Aga eks õppetund ole seegi. Ah jaa, varras oli 2,5, kududa oli loomulikult väga väga mõnus, materjal on ikka kiisupehme lausa.
Pildi eest suur aitäh Ankale, kes vastuvaidlemata "gunstvotugraahvi" segaseid käsklusi täitis;)

 PS Uued postitused on tulemas võibolla juba homme. Püsi lainel, mu blogi viimane fänn ;)

17 kommentaari:

  1. Kindlasti ei ole ma viimane "vänn", aga lainel püsin küll! Ja rõõmustan, et oled tugeva tahtega kosumise ja paranemise teel!
    Ilmselgelt ei ole mina miski kuduekspert, aga mu meelest on see sall nö õhendatud nuppudega väga õrn ja ilus.

    VastaKustuta
  2. Kas lõnga jäi sallist ikka üle ka? Sellest saaks veel eriti oivalise ihnsuseordeni heegeldada! Tõttöelda minu silm pildilt nuppe ei seleta. :P (Aga eks ma vaatan viletsa tööjuuremonitoriga ka praegast.) Modell (ja eks voturaahv ka) on tubli tööd tein'd küll - ilus pilt on, jah. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sokike- Daarling! Usu, need nupud on olemas, ega minu silm neid ka ei seleta, aga ma mäletan, et ma miskiseid mugulaid tegin ;) Heegelordeni jagu on lõnga alles küll, tulebki vist ära heegeldad, mis ta ikka niisama seisab, eksole. Jämmemate nuppudega, suisa 9-kordsetega asjad aga on tulemas juba õige varsti...

      Kustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siin pidi seisma: "Vastasmaja ehitaja on ka tubli meeS olnud."

      Kustuta
    2. Vastasmaja mehe eriline kirg paistab elektriasjandus olema. Vata kus on aga koledaid juhtmeid pununud ümber maja ...

      Kustuta
  4. Olgu see sall nuppudega või ilma... ikka on maru ilus sall! :) Ja nii hea, et oled tagasi... terveks saanud haigusest, blogimas ja kudumas :)

    VastaKustuta
  5. ega oma saatusest ei pääse ... kudumist pidasin muidugi silmas

    VastaKustuta
  6. Väga ilus sall. Mina näen küll nuppe, kui hästi vaadata. :))
    Oehh, siis ma oma kollasele sallile ei saa üldse nuppe tahta, seda lõnga mul vaid 100g. Polnud rohkem teda, hea et sellegi sain. :)
    Rõõm sind jälle näha ja lugeda. Saa ilusti terveks. Ehk kevadpäike toob ka natuke jõudu juurde. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No tegelikult on ju oluline ikka kui palju sul meetreid on. Sellel minu vanaroosal siidiimel oli 100 gr 900 m. Ühesõnaga kokku oli mul 1350 m lõnga, järgi jäi ka üks tutsakas, 18 gr . Äärepitsi viimased kolm või neli ringi kudusin kahekordselt... ehk ikka tuleb välja. Haapsalu salli lõngast tuleb nupuline ca 80 grammiga välja.

      Kustuta
    2. Hehh, see ongi, et mul on 50g 400m. Ei mingit ringiratast äärepitsi ja nuppe võin ka mõned üksikud lubada. :) Aga lõng on nii mõnusat värvi, et miskit ma ikka välja nuputan. ;)

      Kustuta
  7. Väga ilus sall, nupud on ilusti näha :) Tore, et Sa tagasi oled ja kood. See teeb suurt rõõmu. Ole tubli!
    Helena

    VastaKustuta
  8. Oh kui ilus! Ja lõng teeb muidugi kadedaks!

    VastaKustuta
  9. Nuppude nägemiseks peab tõesti veidi pingutama, aga Sinu eluterveid postitusi on alati mõnus lugeda.
    Kosmosemutt

    VastaKustuta
  10. No kuidas saab mitte blogida, kui minu blogi loevad nii põrgulikult lahedad inimesed, kes siiralt mu käekäigu pärast hoolt tunnevad ;)

    VastaKustuta