esmaspäev, 22. juuli 2013

Puhkus läbi

Puhkus avaldab läbisaamise märke. Jäänud on napi töönädala jagu priiusepäevi ja neist kavatsen ma viimast võtta.
Kuna kodualevis olles hoidsin targu netist eemale, siis nüüd, tagasi olles, on aeg tehtut näidata. Ega näidata midagi üüberimelist ei olegi. Käsitöötamine oli sellle puhkuse ajal kuidagi kõrvaline tegevus. Aga mõned asjakesed ikka valmis said ka.
Mõningased väikevormid-
 kudusin ühe pitslina, sest vaja oli just valget linikut ja olemasolev oli remondi ajal kuhugi lahkunud. Linik on tegelikult ovaalne, kuigi pilt seda väga hästi edasi ei anna. Muster "Sirjest". Ajakirja hetkel käepärast ei ole, aga soovi korral võin numbri välja uurida . Niit ema pööningult pärit nõukaaegne Pingviin (vist?) Päriselus see linik nii loppis ei ole... ;)
Siis heegeldasin oma retroremondi läbinud magamistuppa lainelise uksega riidekapi käepidemete külge rippuma südamed. Mina, kes ma üldiselt ei heegelda... Aga need südamekesed kummitasid pikalt. Tegelikult tegin ma neile peale veel lopsakad Iiri roosid, aga ei saanud hea. Sedapuhku oli vist vähem hoopis rohkem.
Niidiks vanadest varudest Nika ja mustad helmed.
 Seinal näha olev kummalise kujuga lamp on üks neist Haapsalust tooduist. Natuke liivapaberit ja peitsi tegi asjast asendamatu lugemislambi. Enamvähem samast ajastust riidekapi ja trümooga. Ei saa jätta kekutamata, et riidekapi panin ise kokku , isa natuke aitas muidugi.
Nojah, mis siis järgmiseks.
 Ah jaa. Kudusin sokid. Tegelikult neid sokke kudusin ma kuid. Tegin poolteist sokki valmis ja muudkui arutlesin, et miks ometi üks on teisest NII palju kitsam. Loomulikult on kitsam, kui igal vardal on neli (!!!!) silma vähem, kui peaks.Mida ma mõtlesin, kui neid sokke tegin teab vaid jumal taevas. Ühesõnaga- oli vaja harutada. Aga nüüd said nad valmis ja on juba ka omaniku leidnud. Lõng Novita Kesakimppu, vardad nr 2,0
Lillevaasi taga on näha ka natuke selle toa remonti...

Et magamistoa remont lõpuks ometi lõpeks ja kaoksid need jubedad mustad kotid, mis sisaldasid kogu mu riidekraami tuli ennast kokku võtta ja minna sellele legendaarsele ema pööningule vana kappi kraamist tühjendama, et saaks kapi koost võtta ja uues kodus uuesti kokku panna. See protsess oli potensiaalselt tülikas ja seega venis koledasti. Aga kuna kappi oli väga vaja, siis ma ühel päeval ikka läksin. Kapp sai tühjaks ja näe imet, muu sodinodi seest leidsin tuttuue padjapüüri, mida ma kunagi olin tikandiga kaunistama asunud (mälu järgi nii umbes 15 aastat tagasi vist). Valgel riidel valge tikand. Väga fäntsi :D Aga töö oli millalgi pooleli jäänud. Arvake, kui palju mul tegemata oli? Õige vastus on- ühe linnukese tiivatipus olevad sakid, üks lillevarreke ja kuskil mingi lillekese küljes olev üks karvake :D Ühesõnaga tegin paari minutiga vajalikud täiendused ja padjapüür saigi valmis. Kohe nagu natuke näotu on seda selle aasta tegemisena esitleda...

Jummal, kuidas ma võimlesin selle valge padja pildistamisega. Hea ei ole, aga aimu saab, millega tegemist oli.
Ja vist viimane asi (kui nüüd midagi ära ei ununud) on Reesi lõngast kootud pitssall. Ohtrate nuppudega  (1922, kui nüüd väga täpne olla), päris haapsalu sallist kõvasti suurem ja külgekootud servapitsiga. Kõik ikka nii nagu minu sallide puhul tavaline.
 Muster on pärit Pitsilistest Koekirjadest, 1986. Muster XIV, kuhu ma oma tarkusest nuppe juurde uhasin.

 Siin aga on näha lisaks sallile ka minu korda tehtud trümoo ja teine Haapsalust koju toodud lamp, mis samuti kohtus liivapaberi ja peitsiga. Ja veel on näha naabrimehe puuriidast koju taritud pesukurikas (maksin kahe kurika eest ausad 3 EURi), millest osav meistrimees vormis teeküünlahoidiku.
Nüüd on vist tõesti kõik, sest ohtrast remondijärgsest koristamisest ja uue ahju kivide pesemisest pole ei pilte ega ka suurt midagi kõnelda.
Natuke nagu niru saak mitme nädala kohta...

8 kommentaari:

  1. Oh sa kui äge postitus... nii palju ilusaid asju oled teinud. Linik meeldib mulle väga, ei tea kas peaksin ka hakkama linikut tegema :) Ja sall.... uhke!!! Väga uhke!
    Remont on hea tulemuse andnud! Ja magamistoamööbel on üsna sarnane minu omale :)
    Tubli puhkus on sul olnud! :)

    VastaKustuta
  2. Väga hea mööblivalik! Ja väga head isetehtud asjad ka! Selle postituse põhjal oli Sul ikka väga tegus puhkus. Viimane nädal puhka loorberitel! tumevalge (just puhkust alustav)

    VastaKustuta
  3. Nii palju kaunist näputööd! Ma ei saaks mitme puhkusega ka nii palju tehtud ;) Tõeline kuduja koob uue liniku, selle asemel et vana üles otsida :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta natuke nagu naljakas on, see kuduja vastumeelsus asju otsima hakata. UUe tegemine oli igal juhul lihtsam ;)

      Kustuta
  4. Minu arust oli sul küll väga tegus puhkus. Ilus remonditud kodu ja parajalt käsitööd. Sall on väga kaunis. :)

    VastaKustuta
  5. Aitäh, sõbrad sooja sõna eest. Lähipäevadel võtan ennast kokku ja kirjutan natuke oma puhkuse lõpu Müüdimurdmise tripist mööda Ida- Viru kauneid ja vähemkauneid paiku

    VastaKustuta
  6. Hei Martaberta, olen juba mõnda aega Sinu uut postitust oodanud...kui peaksid kunagi raamatu avaldama, siis olen esimene kes ostab. Lihtsalt mõnus lugeda, ja vaadata, ja... Hetkel olen tohutu koduigatsuse küüsis ja tundub, et Sinu blogi lugemine pisut leevendab olukorda. Puhkusele saan alles 2 kuu pärast. Eks näis kas vean välja. Kallistades, Anu Saksamaalt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vead kallis sõber, vead, sest enne sinu puhkust saabub su juurde Saksamaale Kiirabi Martaberta ;)Jutukesi mul on, saadan või ;) ?

      Kustuta