teisipäev, 23. juuni 2015

Navy-stiilis kleit Miale

Eesti keeles on see "meremehestiilis" ikka hirmus pikk ja lohisev termin. Ja miks mereMEHE, kui kleit on hoopis tütarlapsele? Ühesõnaga- leppige laensõnaga- navy.
Mia on see laps, kes loodetavasti kunagi oma lapsepõlvest kirjutades ei märgi ära ühte natuke hullumeelset tädi, kes oma lõpmatute kudumitega tegi lapsepõlve peaaegu et talumatuks :D Lohutav on muidugi see, et tänapäevased lapsed on piisavalt iseteadlikud, et asjades kohta lõplikke ja vastuvaidlemisele mittekuuluvaid avaldusi teha. Seega on siiski lootus, et kleidikesed Miale meele järgi on.
Eelmine, Maikellukesemets on juba päris peaaegu liiga väikeseks jäänud, seega oli viimane aeg uus kleit ette võtta. Sedapuhku langes mu valik mereteemale, seda enam, et Mia arvas ka, et kleit võiks sinine olla. Kohe, sekund hiljem, arvast ta muidugi, et see kleit võiks olla lilla. Ma lasin selle lilla-jutu oskuslikult kõrvust mööda.
Niit oli kodus ootamas, idee kah võttis päris selgeid piire ja seega jäi vaid kudumise meeldiv töö.
Kleit sai valmis ilma mingite draamade ja harutustalguteta. Tubli inimesena pesin kleidikese läbi, venitasin ära ja jäin ootama.
Järgmisel hommikul ootas mind selline pilt
Ehk siis punane niit oli värvi andnud. Ma olin marus, ausalt ka. Eriti vihane olin ma enda peale- et no kui mitu korda peab see jura juhtuma ja et kas tõesti ei jõua kohale, et eriti punase värvikindlust tuleb kontrollida. Ja ikka nii edasi. Aga samas, mis meremehestiilis kleit see on, kus pole punase-valge triibulist detaili. Aga teadmiseks ülejäänud inimkonnale, et Selverites müüdavasse Puppets Lyric'u lõnga tuleb suhtuda väga kahtlustavalt.
Väga armas ja südantsoojendav oli minu FB sõprade, eriti meesinimeste siiras reakstioon juhtunule- soovitati värvipüüdmislappe  ja puha. Aga ma valisin siiski harutamise , tundus kuidagi ohutum lahendus.
Natuke nikerdamist ja voilaa! Siin tema nüüd siis on
Eks õige pildi saab ette siis, kui kleidi sees ikka plika ka on aga hetkel pole Miat kuskilt võtta, seega jääb loota, et ta lapsevanemad plikast koos kleidiga mõne klõpsu teevad.
Tuleb tunnistada, et ümbertehtud kleit sai esialgsest natuke kenamgi ;)
Lõngaks Alize Bella, varras 2,5.

4 kommentaari:

  1. Ümbertegemine on muidugi tülikas, aga väga ilus kleit tuli! Punane on tõesti üks kahtlane värv. Olen kuulnud ja ise ka kogenud, et soojas ja kuumas vees annab ta tõenäolisemalt värvi kui jahedas või külmas. Aga erinevad lõngad käituvad jah, erisuguselt.

    VastaKustuta
  2. Ilus kleidike, hea, et harutamise ikka ette võtsid... tasus vaeva.
    Head Jaani, Ivike! :)

    VastaKustuta
  3. Armas kleit. Tegelikult mulle meeldib uus versioon rohkem. :) Kahju, muidugi, et lõng nii vastikult käitus... Ma oleksin ka soovitanud värvi püüdvaid lappe. Kaldun arvama siiski, et tekkinud olukorras nad poleks enam aidanud. Vaevalt nad oleks üleliigseks osutunud punase valgelt välja imenud. :))) Kuid esimesel pesul oleks neist abi olnud. Tõesti, ma ise kasutan pesu pesemisel. Vahel on ju üks asi kahtlast värvi ja tihti ei saa teda tumedaga kokku panna, heledast rääkimata... siis on lapikesed heaks abilisteks olnud.

    VastaKustuta