teisipäev, 29. juuli 2014

Enne ja nüüd ehk kuidas ma õmblesin kardinaid :D

:D Mind on juba mõnda aega vaevanud mingi õmblemise-isu- laadne tunne. Noh et mis oleks, kui ma natuke prooviks vms. Prooovisingi :DDDDD
Alguses oli Abakhani Pärnu mnt pood ja kaalukauba kast. Ja seal oli selline natuke idamaise vurfiga kangas, mustritrükk puha kunstipäraselt natuke untsu läinud ja puha. Pure Art, ühesõnaga! Täitsa palju oli seda puhast kunsti, no oma 8 meetrit.
 Mina, kodukaunistaja, mõtlesin kohe, et vot sellest saavad kaunid kardinad.  Ostsin kanga ära, kauplesin naabrinaiselt õmblusmasina ja vurasin kolm kardinat valmis. Polnudki väga hull.
Aga! Point alles tuleb! Kuna kangas oli natsa nagu määrdunud vms, no selline laos olnud olemisega, siis ma mõtlesin, et pesen kardinad enne ülesriputamist läbi ka. Noh et saaks kenasti sirgeks ja muu sihuke jutt. Pesin, käsipesu programmiga, väga kerge pesuvahendiga... Ja nüüd on siis see legandaarne "enne ja nüüd" olukord.
Ehk siis enne oli nii
Teie ka näete ikka lilli ja linnukesi, eksju? Et ma ei kujutanud seda endale ette?
 Aga nüüd, peale pesu on mul kolm täiesti neitsilikult valget palakat :D
 Ilma MINGI vihjeta mustrile :DDD


Nii naljakas on, et ma ei suuda vihastada ka. Kuigi, kui ma mõtllen, kuidas ma eile, lõõskava päikese käes õmblesin, siis tahaks... no vägivaldseks muutuda vms ;)
Ehk on seee vihje, et ma peaks pigem ikka kudumise juurde jääma?

16 kommentaari:

  1. Et siis tahaks pärast pilti ka näha :)

    VastaKustuta
  2. Kuivavad alles, aga ma väga ei looda, et päiksekiired lilled tagasi toovad.
    Aga kindlasti "pärast" pilt tuleb ;)

    VastaKustuta
  3. Appike! Vot selle peale ikka ei tule, et muster pesus kaob. Muidu soovitatakse kangas enne õmblemist läbi loputada, vähemalt puuvillane ja kindlasti linane... no muster võiks ikka kangale jääda. Võiks seisnud mustuse eemaldumisega isegi erksamaks muutuda :)))
    Aga õmblemine tuli ju hästi välja, proovi ikka veel. .)

    VastaKustuta
  4. Mul ka tekkis kohe isu pärast-pilti ka näha. Aga kõlab tõesti uskumatult. Küll aga kõlab usutavalt see, et sul tekib isu vägivaldseks muutuda. Huvitav, kui sa kanga nüüd poodi tagasi viiksid, kas siis öeldaks sulle, et tegemist oli kanga ebaotstarbeka kasutamisega?

    VastaKustuta
  5. Omavahel öeldes on mul veel kolmed kardinad pooleli. Nüüd ei teagi, mis edasi teha. Aga kuri ma ei ole, lihtsalt kohutavalt naljakas on. Abakhaniga rääkisin ja sealtpoolt oli suhtumine küll väga tore.

    VastaKustuta
  6. No nüüd ei jää muud üle kui:
    1) aplikatsioonid peale (veel õmblemist)
    2) pakutrükk
    Aga uskumatu on se mustri haihtumine tõesti :D

    VastaKustuta
  7. Uskumatu! Kohe nii puhtaks said kangad :) Sul on erakordne masin - värviline sisse, valge välja!
    Nüüd on kuumad ilmad, tee endale päikeseprindiga kardinad. Überoriginaalsed alati! :D
    Susa

    VastaKustuta
  8. Kõlab nagu plaan. Aga üks asi- ma pole kunagi päikeseprinti teinud ja ei oska...

    VastaKustuta
  9. No mind ajas see alguses naerma, kuidas on see võimalik! Aga ise ma oleks kindlasti vihaseks saanud, sest õmblemine ei ole mu lemmik ja kui peale sellist tööd ei saa kardinaid kasutada... no kohutav! Eks siit siis moraal, enne tuleb pesta ja siis õmmelda. Ühes kangapoes soovitati mul peoriide kangas enne õmblemist läbi pesta, et vältida olukorda kus valmis rõivatükk ei mahu peale pesu selga.

    VastaKustuta
  10. Nojah, see on ju hea plaan küll. Ma naeran siiamaani ja vihaseks saamine on ilmselt veel ees. Õmblemine ei ole kohe üldse minu rida, seega on asja untsuminek veel eriti traumaatiline. Aga nüüd on kardinad kuivaks saanud ja isegi ära triigitud. Tulemus on selline, et muster on aimatav, no selline, nagu oleks need kardinad viimased kolmkümmend kuus aastat vanaema päikesepoolse elutoa akende ees olnud. Sellised mõnusalt ärapleekinud olemisega ;) Aga siiski valged, naturaalvalged (tugeva määrdunudvalge nüansiga)

    VastaKustuta
  11. No seda juhtub vist ainult sinuga :))) Sobivad voodilinaks? Ära anna alla,nii hirmus see õmblemine ka pole.

    VastaKustuta
  12. Ma ka siin arutlen juba terve päeva, et kas a) teistel juhtub, aga nad ei räägi sellest suure suuga ilmarahvale või b) ma olengi eriline sitamagnet :D Voodilina küsimus tõstatus ka juba, aga pigem siis juba tekikotiks kokku lasta. Ja mul on ju seda riiet veel. Esialgu isegi koos mustriga :D Saab padjapüüre ka teha

    VastaKustuta
  13. Kas kangas on puuvillane? Kui jah, siis soovitan värvida Dyloni pesumasinavärviga, jääb ilus ja ühtlane, värvivalik on ka lai. Muuseas õmblesin ise eile Abakhanist ostetud restikangast kardinaid ja ei osanud nutta ega naerda. Olin targu kanga enne läbi pesnud igasuguste üllatuste vältimiseks. Aga probleem oli kanga lõikamisega sirgeks ( kõlab tobedalt) ja sirgete õmbluste saavutamisega. Ei ole just esimest korda õmblusmasina taga, aga oli jube päev. Mees arvas, et oleks lihtsam kui ma kanga minema viskaks, ostame elutoa kardinateks uue kanga. Jonni pärast viisin asja lõpule. Nüüd on küll akna ees kenad vaadata, kogumaksumusega 8.50. Aga elus tuleb lõivu maksta, saad ühe asja soodsalt, teisipidi pead tagasi andma mujalt.

    Reet

    VastaKustuta
  14. Kogemus seegi ;)
    Aga toetan kahe käega Susa päikeseprindi ideed. Ei peagi ju kogu kardinat värvima - võib jätta näiteks ülemise osa valkge või ainult värvilaikudega. Värvid sellised: http://www.kunstitarbed.ee/?content=200&folder=293&parent=191&title=P%C3%A4ikeseprindiv%C3%A4rvid+(Setacolor+Soleil)
    Ja isetegijas õpetus ka olemas: http://www.isetegija.net/it/6p/varia/p2ikeseprint_susa.html
    Väga ilusaid tulemusi saab näiteks sõnajala lehtedega.
    Trin

    VastaKustuta
  15. Kõik targad nõuanded juba jagatud. Mida muud siis soovida, kui et ... kuna kangast priilt käes, saad teha erinevaid katsetusi :) Toredaid uusi kogemusi!

    VastaKustuta