kolmapäev, 6. veebruar 2013

Moekaup

Kui kuduinimesel on hulgaliselt noori kolleege, siis juhtub ikka vahest, et tuleb moekaupa kududa.  Nii läks ka minuga. Ei mõista ma ei kaelussalli ega ammugi mitte sõrmitute funktsiooni, aga noh... ju siis on hea asjad.
Kudusin oma eelmises postituses näidatud Esthereid ja meie noorim kolleeg juhtus seda  pealt nägema. Eks meil oli enne ka olnud väitlusi teemal "kaelussall", aga sokkide mustri nägemine määras kõik. Liisal oli vaja just seda ja ainult seda karva ja mustrit kaelussalli. Kuna muster on mulle meele järgi ("vaata, nagu liblikad oleks sallil!!!"! ütles mulle täna üks järgmine sallitahtja), siis ei vaielnud ma liialt vastu ka. Kudusingi kaeluse. 300 silma ringil, ehk siis viis korda sokiümbermõõtu. Oleks võinud ju 60 silma vähem ka võtta, aga läks nagu läks. Varras oli 2,5 ja lõngaks sedapuhku jälle Koduekstras müüdav sokilõng Onni. Igapidi kiiduväärt lõng- 200 m tokis, mõnusalt vetruv ja ühtlane. Hind on ka enam kui hea. Peale pesu muutus sall imepehmeks ja tuleb tunnistada, et ma kaalun endalegi sihendse asja kudumist.
Poolkindad on eelmiste poolikute nö "teine vaatus". Nimetatud poolkindad osutusid tellijale nii suurteks, et kasutusse minna ei saanud. Tegin siis uued pisut kitsamad. Ehk sobivad paremini. Siin ei olegi nagu midagi eriti kõnelda. Las pilt räägib enda eest ;)
Mul on tunne, et taolisi kaeluseid ja kindalaadseid tooteid koon ma tulevikuski (tahtjaid tundub olevat ;)
Muudest toredustest ka: sain täna kätte oma Ostast ostetud lõngakerija. Toimib küll. Vilumust on muidugi vähevõitu, aga ju ta tuleb.
Postipäkapikk tõi mulle täna ühe varase sünnipäevakingi. Oi see oli üks armas asi. Yllep näitas oma blogi sünnipäeva puhul imeasja, millel nimeks vardahoidik. Ja mõtelge, ma sain selle imeasja endale sünnipäevaks!!!! On ilus ja lõhnab hästi ja... Kaart oli imearmas ja šoks maitses ülihää!Ülle, sa oled niiii armas!!!
Uue ajakirja Maret tõin aka täna koju ja otsustasin, et on ikka väärt asi küll. Palju isetegijaid kohe esimeses numbris lubab kvaliteeti ka edaspidiseks ;)
Vot sihukesed lood siis!

9 kommentaari:

  1. Aga nii kaunis on, tahan kaa:) Kududa tahan omale sellist, tõsiselt tunnen vajadust peale selle iluduse nägemist. Aga ... mis tähendab, et Sa ei mõista kaelussallist ise lugu pidada. Mina näiteks olen lausa sõltuvuses (kasutan lapse salle, omal veel pole)

    VastaKustuta
  2. Ilmselt ma ei mõista VEEL kaelussalli häid omadusi. Aga mullegi hakkab tunduma, et võiks sellist omada (kõikide eelnevate N`pluss X sallide kõrvale)

    VastaKustuta
  3. Ilus kaelussall! Ma olen ka plaaninud teha, lõng on ka valmis varutud, aga vaat tegudeni pole veel jõudnud. Kaelussalli kandmist ma mõistan, aga poolikute kinnaste oma mitte... kuigi olen neid teistele teinud, siis ise ei kanna.

    VastaKustuta
  4. Kaelussall on mõnus, kui ta just ajapikku kasutades välja ei veni. Aga noh, siis ongi jälle põhjust uus kududa:P:P Sinu kudumid on väga kaunid ja selge see, et kolleegid moodustavad vonklevaid sabasid ja meelitavad muudkui vardaid vuristama. tumevalge

    VastaKustuta
  5. Hästi efektne muster kaelussallil! Mul pole ka ühtki ja pole vajadust ka tundnud. Aga moevärk, ehk ikka teeks. Ahvatled siin oma sallidega :)

    VastaKustuta
  6. Tundub, et pean ka kaelussalli tegemise ette võtma :) See näeb lihtsalt nii äge välja! Poolikutest kinnastest pole ma veel aru saanud, kuid kaelussallid on ju praktilised :P Imeilus muster on!

    VastaKustuta
  7. Ilus muster neil poolikutel või sõrmitutel... aga muide sallil ja tollel rohelisel kehakattel ka !

    VastaKustuta