neljapäev, 29. detsember 2011

Vitsa kudumine

Kõigepealt teooriat, mille on kirja pannud minust palju targemad inimesed.
http://www.e-ope.ee/_download/euni_repository/file/105/Vitsad%20ja%20noorkoed.pdf

Mina olen aga laisk inimene ja õpetustest, eriti, kui nad on kirjas, saan suht kehvasti aru. Seega tuleb leiuatada võimalikult lihtne ja endale arusaadav variant.
Vitsa koon mina niimoodi:
1. rida (ring, kuna koome ju ringselt kindaid nt)- koo parempidi kahte värvi lõngaga täpirida (üks nt punane, teine valge),kuni rea lõpuni
2. rida - too mõlemad lõngad töö ette ja koo vasakpidiste silmadega läbi nii, et lõngavahetus oleks kogu aeg ühes suunas,nt alt üles. Oluline on fakt, et läbi kootakse olemasolev silmus teist värvi lõngaga (kui vardal on punasega silm, siis läbi kood valgega)
3. rida- mõlemad lõngad on jätkuvalt töö ees , kordad rida 2. aga nüüd on lõngavahetus teises suunas- kui enne vahetasid lõngasid alt üles, siis nüüd ülevalt alla. Ja ikka kood läbi olemasoleva silmuse teist värvi lõngaga.
4. rida - koo parempidine rida põhilõngaga lihtsalt läbi. Ei mingit trikitamist enam :D
Kui kõik on OK, siis on sul nüüd olemas üks õite potsakas vits!
Päris hea vitsakudumise õpetus on ka Eesti kirikinnaste raamatus ("Eesti kirikindad ilma mööda laiali")
Loodan, et oli abi.

5 kommentaari:

  1. Ma hakkan kohe proovima!
    Kusjuures, toda sinu lingitud asja olen korduvalt lugenud ja tema järgi pusserdanud, no ei õnnestunud. Vast nüüd läheb paremini! :)

    VastaKustuta
  2. Tead, kui aus olla, siis ma lugesin seda lingitud õpetust ise ka ja mul ka välja ei tulnud. Liiga palju mingeid keerutusi ja tõstmisi jne. Aga see minu lihtsustatud vits on üsna toimiv asi. Näita siis tulemust ka, eksju;) Ilusat vanaaasta lõpetust sulle! Ja paremat ja toimekamat uut!

    VastaKustuta
  3. Sa ei taha teada, kuidas ma kunagi tolle õpetuse järgi pusserdasin, ja hakkasin ringset asja edasi-tagasi kuduma, tulemuseks olid massiivsed augud külgedel ja... Aga täpselt nii ma sellest aru sain :p

    Ja ilusat uut ja vana sulle ka :) Aitäh kõige eest!

    VastaKustuta
  4. Tänan õpetuse eest. Kõik õnnestus esimese korraga. :))
    Tuli ilus priske vits. Vaatasin pärast Kihnu Roosi kootud kindaid, mul neid kakas paari kodus. Neil on vits peenem, ilmselt võib vahel ka kolme reaga piirduda (1, 2, 4) :)

    VastaKustuta
  5. Näedsa! Polegi minu kommetaari. Tahtsin sind õpetuse eest tänada. Tui kui lupsti välja, aega kulus aga priske vits on kindal. :)

    VastaKustuta