kolmapäev, 25. juuni 2014

Nupuline aastapäev

Ilmselt järjekindlamad blogilugejad mäletavad Naabrinaisele kootud nupulist eraeluboosterit. Kudumise ajal nööris kibe kadedus mu kõri ja oli selge, et ka minu elu vajab turgutamist (eeldusel, et üks kampsikutükk sellise Mission Impossiblega ikka hakkama peaks saama)
Kuna lõnga on varutud eeldusel, et saabub igavene jääaeg, lammaste krooniline kiilasus, kaubandusblokaad ja maailmalõpp, siis materjalipuudus mind ei kimbutanud. Isegi kampsiku värvis polnud mingit kahtlust- valge pidi see nupuline asjatükk saama.
 Kududa oli mõnus, harutama ei pidanud ja kaubandusvõrgust leidsin isegi täiesti sobivad nööbid. Nõustuge- harva tuleb ette hetki, kus kõik muutujad võrrandis laskuvad oma kohtadele vastupanu osutamata ;)
Naabrinaine tegi mõned pildid ka
Ilmselt ei oleks see mina, kui ma ei tahaks teha pilte mingite kõduhoonete taustal. Tegelikult on meil korralikke maju ikka ka. Ausõna.
Selle pildi tegemiseks kamandasin ma Naabrinaise sauna (see kauniskoledate seintega maja on nimelt eelmise sajandi viiekümnendate alguses ehitatud saun) ümber roomama parima ajateenija kombel, sest " Ma tahan pilti, kus ma paistan läbi kõrte! Ja ära unusta pildile saada ka seda koledat seina"
Eks sellisele loosungile ole ka raske vastu vaielda ;)
 Kampsik on kootud Linate Smyrna Platinumist. Lõngakulu on kahtlaselt väike, arvestades 9-kordseid nuppe ja kaugeltki mitte XXS suuruses valmisprodukti. Ega ma kampsi ju kaalunud pole, aga ma arvan, et kahe ja poole tokiga sain ma lõdvalt hakkama. Varras ikka traditsiooniline 2,5. Mõnus oli- nagu ikka. Mulle vist sobib selliseid pitsilisi asjatükke kududa...

Jaanipäev möödus kududes ja lihtsalt tšillides. Ei mingit villastes sokkides ja talvejopes lökke ääres kügelemist.
 Hoopis nii oli ;) Pojengide lõhn oli lihtsalt hullutav...

Ja kui roheline pussak valmis sai, siis oli nii...
Rohelise lõngaga on nii, et ostsin ma selle kaalukaubana kodanik Elmar Lepa sisustuskauplusest. Kindlasti olete te lugenud FBs Käsitööjuttude grupis seda pikka ja kohati karmiks kiskuvat arutelu tehasejääkide müümisest.  Lõnga koostis on mulle tänaseni saladuseks jäänud, sest ka kaupmees on seda infot jagama napisõnaline. Aga vähemalt mingi protsent on seal loomset kiudu (arvatavasti ca pool), sest põletusproov andis naturaalse villa põletamise haisu küll. Sall sai karvane ja soe, kuigi juba kudumise ajal kippus alguse ots ära viltuma. Ikkagi naturell värk ;) Raamile venitamise ajal oli mul ikka nutuvõru ümber suu, aga tegelikult pole pirisemiseks suurt põhjust. Isegi vormi hoiab. Seega võib eksperimendi õnnestunuks lugeda.
salli saab endale Anu, mu armas sõbranna, kes oma eelmise rohelise salli on üsna ära kandnud ;)

Aga et mis aastapäevajuttu ma ajan? Nihuke lugu on juhtunud, et juba kolm aastat olen ma teid oma juttudega tüüdanud, et nagu blogi sünnipäev või midagi sihukest...Seeasjaolu tingib aga lugejatele kingituste jagamist- kolm aastat-kolm kingitust. Loogiline ju, eksole ;)
Pisikese kingituse saamiseks kirjuta palun kommentaaridesse, mis sulle selle blogi juures meeldib ja mis mitte (seda osa ootan ma eriti!), mida muuta võiks ja mida just SINA siit tulevikus leida loodad. Ja see ka, et kuidas sa mind leidsid. Loosiratas läheb käima 30.06 kl 20.00 :)

Ette tänades,
ikka teie grafomaan MB



22 kommentaari:

  1. Sellist kampsi Linatest kududa... Peab ikka kuduisukest olema! :) Täiesti vapustav kamps igastahes! Ja tubli naabrinaine, kes ei peljanud läbi-kõrte-pildi jaoks kõhuli viskamist! Sest kunst nõuab ohvreid.
    Ma nii naudin neid sinu mõnusa huumoriga lugusid! Miks lugeda raamatuid, kui meil on Martaberta blogi ;) Ok, ma loen ikka vahelduseks raamatuid ka... Aga ma ei oska kirjutada, mis mulle ei meeldi! Ehk siis seda, et sa võiks kohe iga päev midagi kirjutada :) Leidsin su muidugi Isetegija kaudu.
    Näppudele valu, blogile šampust ja naabrinaisele tammepärg!

    VastaKustuta
  2. Lõpuks ometi! Seda nupulist ime olen juba naabrinaise Pariisis käigust alates oodanud. Tulemus on ka seda ootamist väärt, väga kaunis!
    Sinu blogi leidsin ilmselt Isetegija kaudu. Naudin su nobedat sulejooksu ja lopsakat sõnavara. Tihedamaid postitusi loeks meeleldi.
    Jätka ikka samal lainel. :)

    VastaKustuta
  3. Nüüd ikka põrutasid, olen oimetu vaatamisest ja imetlemisest :) Minu jaoks on suursündmuseks juba kampsiku kudumine, nupud on midagi ületamatut juba. Maru ilus ja mulle meeldivad su pildid...ägedad. Ooo, ja sa oled nüüd punapea :)
    Mulle meeldib sinus ja su blogis kõik.... nagu sa arvata võid :) Mina küll ei tea kuidas ma su leidsin, vist sina leidsid minu esimesena. Ükskõik kuidas, aga mul on meie sõpruse üle hiiglama hea meel. Mida muuta.... katsu sa vaid midagi siin blogis muuta ;)
    Ole tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nüüd on nii, et KOLM esimest kommijat on juba kingituse ära teeninud! Aga ülejäänud lähevad ikkagi loosirattasse :P Kui ma just ringi ei mõtle ja veel mõnda ülatust ei viska :P

      Kustuta
  4. Sinu blogi läheb päev-päevalt aina paremaks. Leidsin ma Sind Isetegijast ja esimesest hetkest, kui mu silmad nägid imeilusaid mereklaasiehteid, oli ka mu süda võidetud. Nii ma Su tegemiste ja lugude lummusesse jäin ja ma ei kahetse ... no kohe mitte raasugi ei kahetse ....
    Ja ma ei lähe ära! Te võite mind mitut moodi suunata või isegi ähvardada, aga ma ei lähe ikkagi ära!
    Mida või kas Sa peaksid midagi selles blogis muutma? Selle kohta pean ütlema nii, et küllap käivad muutused meie endiga kaasas ja nii nagu ajas tagasi vaadates (või päevikut sirvides - need, kes päevikut pidasid) võime näha muutusi nii käekirjas kui ka mõtetes, muutuvad mõtted ja ülestähendused nii sisult, kui vormilt ka tulevikus! Selle pärast ei peaks Sa küll vähimatki muret tundma!
    Mina igatahes naudin Su toredaid lugusid ja .. tunnistan ausalt.. kadedakstegevalt kauneid loomingulisi tulemusi ning loodan, et neid mõnuminuteid jätkub ... no kauaks-kauaks!
    Soovin siiralt, et Sul jätkuks alati kõikvõimalikke ja vajalikke loomisvahendeid!

    VastaKustuta
  5. Nii. Tahan ka loosirattasse sisse saada! Kõigepealt õnne blogipäevaks! Ootan postituse ilmumist alati kannatamatult nagu Andrus Kivirähu kolumnit laupäevases lehes. Kiiremini, kõrgemale, kaugemale! (Vana hea olümpiadeviis sobib siinkohal) Kadestan stiilset kirjaoskust, kudumitega saan ise ka väikest viisi hakkama. :) Tahaks Sinuga päriselus ka tuttavaks saada. Pille

    VastaKustuta
  6. Imeline kampsun. Minu jaoks ka ülim imestus, et keegi viitsib nii peenest lõngast kampsi kududa.
    Blogi leidsin ka tõenäoliselt Isetegija kaudu, aga postitusi jälgin eelkõige FB kaudu. Meeldib muhe kirjastiil, alati on suunurk vähemalt muigel, kui mitte lausa naerma ei pahvata. Ja meeldib ka otsekohene kriitika, kui seda vaja kas enda või teiste pihta öelda. Mis ei meeldi - ei oska kommenteeridagi, ma ei käiks ju siin, kui ei meeldiks :)

    VastaKustuta
  7. Mina siin, pane mind ka loosi!!!!
    Ja mina ei in imesta üldse seda lõnga, sest ega see pole mingi peenike lõng ka ju:)
    Me tunneme nüüd minu suureks rõõmuks ka päriselus ja Sa oled väga tore inimene!
    Oled hea sulejooksuga, lõnga ja vardaid suudad ka käes hoida:) Palun võta oma blogi päitses see keskmine keskp... sõna ära ja kohe kiiresti, muidu ma ennast loosida ei luba:), mulle see kohe üldse ei meeldi. Kuid samas on see nii sinulik ka:). Ei, kustuta see keskp... ikka ära, palun, palun!

    VastaKustuta
  8. Surun ka aastapäeva puhul käppa! Muide, mina mäletan täpselt, kuidas mina Sinu blogini jõudsin. Kuna ma Isetegijas ei figureeri siis juhtus siia jõudmine just tänu sellele sõnale, mille Heli käsib blogi pealkirjast ära kustutada (ja millega ma tegelikult kahel käel nõus olen!) aga natuke tänulik olen ma sellele sõnale ka, sest muidu ma ju siin ei oleks. Nimelt - ma nägin seda sõna K.Jõeste blogis laineid löönud kindapostituse juures ja lihtsalt pidin vaatama, et kes sellise nimega blogi taga peidus on. Ja no minule meeldib väga see mis Sinu vilgaste näppude vahelt tuleb - nii käsitöö kui ka need sõnad. Lihtsalt alati on nii mõnus muie näol, kui lugemise lõpetanud olen. See on üks väärt oskus, mida enamus meist ei valda!

    VastaKustuta
  9. Kaunis kampsun. Mulle hakkas silma sakiline serv:) Ja mulle väga meeldivad pildid... kõik neis meeldib. :) Sall on nii mõnus karvane ja pehme. Soe ka kindlast.
    Sinu blogi loen alati mõnuga, sa oskad nii hästi kirjutada. :) Võtan alati tassi mõnusa teega kõrvale, kui sind lugema hakkan.
    Kuidas ma su leidsin? Eks ikka Isetegija kaudu, ma arvan.
    Soovin sulle palju huvitavat käsitöös ja häid sõpru.
    Ja tead, nüüd kui su blogi juba 3 aastane on... see keskpärane... no nagu ei sobi enam. :) Kuigi fännan sind ikka edasi vaatamata nimele. :D

    VastaKustuta
  10. Väga kihvtid tööd mõlemad! Kampsun on pilkupüüdev nagu kogu fotogi!
    Ei mäleta, kuidas ma Sinu blogi leidsin, ilmselt kellegi teise blogi kaudu ja mitte väga ammu. Igal juhul oli kohe selge, et see blogi tuleb jäädvustada mu lemmikutenimekirja. Nagu eelnevad kirjutised väidavad ja ilmselt oled ka ise sellest teadlik, oled verbaalselt ääretult andekas. Ma ei tea kedagi, kellel on nii humoorikas ja tabav keelekasutus (kuna loen palju soomlaste blogisid, siis võib-olla Harmaata arkea-blogi on vaimukuselt teisel kohal), tõesti nauditav. Kuna on tegemist ka eriti osava näputöö tegijaga, ei peagi rohkem põhjendama, miks loen kõiki Su kirjutisi.

    VastaKustuta
  11. Palju õnne!
    Sulg sul jookseb ja huumorisoolikas ikka kohe on. Küllap keegi linkis su blogi kui ilusat käsitööd täis kadeduseallikat, aga et see kõik nii nauditavaks kujuneb, seda poleks mitte osanud arvata. Oskaks ise ka nii

    VastaKustuta
  12. Imeline kampsun! Vaatan ja kadestan. Taas korra.
    No kui rääkida sellest, mis sinu blogi juures meeldib, siis ei saa mainimata jätta su suurepärast kirjutamiseoskust. See blogi on tõeline hea tuju allikas. Ja tohutult meeldib, et blogi avades ei tea tegelikult, mislaadse asja tegemisest seekord oled postitanud (su julgus ja tahtmine proovida uusi asju meeldib ka). Nii on võimalik iga kord üllatuda.
    Seda, mis ei meeldi, peab lausa pliiatsist (või siis klaviatuurist) välja imema. No võib-olla ei meeldi ainult see, et sa tihedamini ei postita.
    Mäletan, et leidsin su blogi kellegi teise blogi kaudu (järsku Ülle blogist?). Ja olen selle leiu üle igati rõõmus.
    Edu, jaksu ja rõõmsat meelt tegemistesse ja blogile jõudsat kasvamist!

    VastaKustuta
  13. Ahoi! Palju õnne blogile ja kirjutajale! Mina olen alati rõõmus, kui Sa midagi postitad, sest mulle tundub, et me käsitöömaitses on paljugi sarnast. Ja muidugi see kõnepruuk... kui ma tavaliselt mõtlen lahedate (rokk)muusikute puhul, et vot sellega oleks lahe ehk lõkke ääres sumiseda, siis Sina kuuluks ka kindlalt kampa :-) Kindel see, et tegemist puhtalt fantaasiaga, aga mõte ju tore.
    Mida sa võiks blogis muuta, mina pakkuda ei oska. Su tegemised meeldivad mulle ja tervitused veelkord! Et see jaks ei saaks otsa!

    VastaKustuta
  14. Mega kamps! Tubli tulemus!
    Blogisse jõudsin Heleni blogi kaudu, millalgi siis kui Sa vingeid, värvilisi, ümmargusi vaipu heegeldasid...siis lugesin kohe mõnuga varasemaid postitusi ka! Meeldib see, et huumor on Sul hää...naeran tihti arvuti ees ja ülejäänud pere vaatab imestunult, et mis ma naeran! :P
    Kui midagi muuta, siis ehk postituste tihedust. ;)

    Edu!
    terv. Ruth /IT-s Kungla rahvas/

    VastaKustuta
  15. Jälle hea päeva algus kirjas, lugedes Su blogi. Pojengide pilt, mmm.... koos koorekohviga..... Tegelikult, ma käin Su tegemisi ikka käsitöö pärast piilumas. Ja no selle mahlaka sõnaseadmise pärast ka. Olen teistega nõus- NÕUAME TIHEDAMAID POSTITUSI !!!

    VastaKustuta
  16. Suutsin oma veteranläpaka vastu maad visata- vot sulle tihedamaid postitusi! . Nüüd pean uue massina ostma, siis hakkan kirjutama nagu kole kohe :D

    VastaKustuta
  17. Väga ilus pitsiline kampsun. Blogis on kena käsitöö ja mõnus lugemine. Mul endal blogi ei ole, aga teiste omades olen sage külaline. Siia jõudsin siis kui vahvaid kalasokke nägin. Nobedaid näppe, toredaid tegemisi ja mõnusaid mõttemõlgutusi edaspidiseks. Aivi

    VastaKustuta
  18. Palju õnne blogi aastapäeva puhul! Kampsun on Sul tõeline kompu ja salli värv võlub ikka 100-ga! Mina loen Sinu blogi väga mitmel põhjusel. 1. Sa kirjutad väga ladusalt, humoorikalt ja köitvalt. 2. Sinu blogi on üks vähestest, kus lugedes tekib mulle silme ette juskui film. Ma suudan vabalt "näha", nagu Sa ise räägiksid mulle seda kõike. Ja ausalt öeldes on see väga armas. 3. Sa teed ilusat ja ägedat käsitööd. Minu ainumas soovitus: kirjuta nii sageli kui vähegi suudad. Rõõmsat suve soovides tumevalge

    VastaKustuta
  19. Palju õnne! Nii ilus käsitöö ja jooksev jutt. Kui Jõeste siin oma ugri-mugri taga ajas, olin mina ka see, kes talle lausa isklikult meili saatis ja vastu vaielda püüdis. Ju siis sama " keskpärase" blogi põhjal. :) Terv. Saksast, K.

    VastaKustuta
  20. Armas Martaberta, kirjutan selle kommentaari ekstra pärast "tähtaega" et mitte loositud saada, sest oleks ju tüütu, kui peaksid üllatust vällamaale saatma hakkama. Kui nüüd aga selgub, et üllatus oleks virtuaalsel teel edastatav, siis muidugi kirun ennast ja katkun juukseid.:)
    Kuidas ma sinu juurde sattusin, vat ei tea. Tõenäoliselt mõne blogirulli kaudu. Aga siia ma jäin, sest minu jälgitavatest kudublogijatest (nii eesti- kui saksakeelsetest) oled sina see kõige mõnusama suuvärgiga. Ja su teod meeldivad muidugi ka.
    No ja ehkki tahaks midagi uut ja originaalset öelda, pean ühtima eelkõnelejatega ja ainsa muudatusena soovima sagedamat postitamist (mida sa ühes vahepealses kommentaarist ju juba ka lubasid.)
    Loodetavasti saad kärmelt uue riistvara omanikuks ja rõõmustad meid peagi uute pajatustega.
    Palju tervisi!

    VastaKustuta