teisipäev, 30. detsember 2014

Arabella Roosa

Mõni aeg tagasi kudusin ma Dagmarile kampsunit ja sellest kampsikuteost jäi järgi 275 gr lõnga. Küsimusi liiga palju ei tekkinudki, mis sellest lõngast saama peaks. Ikka samasugune pitsine-palmikune, pepu-sees kampsun Dagmari tütrekesele Arabellale.
Kudumine läks libedalt, tootevalmimist lükkasid edasi saabuvad jõulud ja alltöövõtt Jõuluvanale aga nüüd on kõik korras- sokid on kootud ja kampsun ka valmis saanud.
Mustrid on kokku sätitud siit ja sealt, ikka nii et silmale hea vaadata oleks. Mingit disainiimet ei sündinud, sest mall oli emme kampsiku näol juba ees.  Nüüd saavad tüdrukud "ühtekat" teha ;) Ja roosa lõng sai ka suht viimase jupikeseni otsa kootud. Eh, hea lõng oli. Aru ma ei taipa, miks võetakse tootmisest maha hea asi? (aga mul on seda lõnga varutud mitmes punases toonis!)
Lõngaks Linate Hobby 100% merino, vardad 2,5. Kudutöö ühes tükis, alt üles. Ma ei oskagi midagi muud kõnelda sest kampsikust.

Üks tore uudis on mul teiega veel jagada.
Meie asjalikud naised MTÜ Purtse Jõe arenduskeskusest andsid välja raamatu Lüganuse kihelkonna rahvajuttudega.
Täiesti kummaline tunne oli seda raamatut lugeda. Seni arvasin ma ikka, et mu ema mahlane ja natuke kummaliste (aga väga ägedate!) sõnade kasutamine on pärit lihtsalt tema  heast huumorimeelest aga võta näpust- see puhas Lüganuse murre, mida me siin puhta alateadlikult kõik veeretame. Vägev! Ja huvitav on näha, et samad perenimed, mis rahvajuttudes on ära märgitud- need pered elavad seniajani siin. Juurte värk noh!

7 kommentaari:

  1. Armas roosa kampsun. Neiu ise paistab väga rahul olevat.
    Ohh, mis huvitav raamat! Mul küll seal kandis juuri ei ole ( teadaolevalt ) aga huvitav oleks lugeda. Loodan, et ka siia kanti tuuakse seda raamatut müügiks

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lähen homme raamatujahile, võtan sulle ka? Sest vaevalt seda üle Eesti müüma hakatakse

      Kustuta
    2. Jah, kui juhtud mõnd raamatut kohtama . :) Tänan.

      Kustuta
  2. Küll on Su sõbrad ikka õnnelikud - kõik, mida teed, teed Sa enesele allahindlust tegemata!
    Ja vot sellest ei saa ka mina aru, miks lõpetatakse tootmine, kui nõudlus ometi on. Või miks muudetakse seadusi ja süsteeme (ning ikka kohe radikaalselt), mis toimivad ja suisa hästi toimivad?
    Loodetavasti hakatakse siis tootma mõnd samaväärset lõnga. Kindel on ilmselt siiski see, et Sinu vardad küll rooste ei lähe (ei otseses ega ka kaudses tähenduses)!
    Toredat ja tegusat uut!

    VastaKustuta
  3. Neiul hea meel, kui neid nüüd emmega õdedeks hakatakse pidama ;)
    Onju hea tunne, kui lõng saab nii ära kootud, et ei jää mingeid suvalisi nutsukesi üle?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. On! See on lisaväärtuseks mõne asja valmissaamise juures, kui lõnga ka järgi ei jää ;)

      Kustuta
  4. Väga ilus kampsun ja silmnähtavalt õnnelik omanik. Igal paigal on oma "lood ja laulud", tore kui need kaante vahele jõuavad. Sest kui isegi Sulle, kohalikule, oli see raamat mõnes mõttes uudiseks, siis kuipalju sealt kaugeltkandi omadel teada saada on. Uutest magusatest ideedest pakatavat aastat Sulle! tumevalge

    VastaKustuta