kolmapäev, 2. jaanuar 2013

Poolteist paari Lumeroose

Isale kootud sõrmikud avaldasid minus mu tumedama poole, nimelt kadeduse. Mul oli ka kohe sõrmikuid vaja- kirjatud sõrmedega, edevaid ja sooje.
Kui kinnast kududa ja kogu tähelepanuga olla telekas, siis võib juhtuda, et pöidlaava tuleb ilmselgelt liiga kõrgele. Minuga juhtus just nii- muster oli loogiline ja kergelt omandatav, kudumine läks ludinal ja enne, kui ma arugi sain, oli pool kinnast valmis kootud. Ilma pöidlaavata, loomulikult. Arvasin oma lõputus laiskuses, et nii on ka hea (teate seda multika-jänest, kes lõbusalt hõiskas, et käib kah).
Kudusin oma roosilised sõrmikud valmis ja siis selgus, et mis liig, see liig. Pikkust siis. Ebamugav oli ja kotitas ja ei istunud käes nagu kummikinnas...
Küpses plaan kasutada kääre. Alguses plaanisin eraldada ainult randmeosa, aga õnneks ma mõtlesin pisut pikemalt (seekord ma mõtlesin ka) ja võtsin liigse osa maha peale esimest mustrikorda.
 Sain sellise koosluse.
Kudusin valmis esimese kinda, proovisin ja olin rahul (aga mitte liiga)
Kudusin valmis ka teise lühendatud kinda. Selgus, et parandused on tehtud erinevalt. Harutasin esimese  üles. Kudusin uuesti ja oh imet- saidki sarnased!
Värv tundub esimesel pildil olevat reaalsem. Kindad on kirgassinised ja mulle väga meelejärgi. Roosimotiiv on pärit mingist 1982 aasta NN mustrilehest, kõik muu minu peast. Lisaks valmis kinnastele on mul veel kuni pöidlani valmiskootud teinegi paar :D Voh milline rats! Erilist rõõmu teeb aga asjaolu, et nimetatud toorik-kinnastele tekkis täna juba ka tahtja.
Pisut ka tehnilisi andmeid- lõng 8/2 , sinine Looduskera indigoga värvitud (sörts äädikat pesuvette on hea mõte) ja valge ilmselt Raasiku päritoluga. Varras veneaegne 1,5-1,75(vist, ega ma täpselt ei tea, aga alla 2,0 igal juhul)
MMMMMMõnus kudumine oli! Aga nüüd on mul kinnaste juurde vaja sinist mütsi..

PS Vahest koon ma mõne asja valmis ka ilma eriliste sekeldustata, ausõna, seda tuleb ette. Blogi lugedes võiks arvata, et ma olen mingi Kudu-Šveik...

11 kommentaari:

  1. Väga kaunid! Oled sina ikka kiire kuduja :)

    VastaKustuta
  2. Väga andekas äpardus :). Õnneks on lõpptulemus igati uhke!

    VastaKustuta
  3. Uhked kindad! No ma ei või... kõik koovad ilusaid sõrmikuid, pean vist andma välja lubaduse "sel aastal koon ka oma esimesed sõrmikud"... võib olla pean siis ka lubadusest kinni :)

    VastaKustuta
  4. Tasub ainult alustada... vaata, kuidas mina oma kinnastega punes olen... ;) Aga tõsiselt rääkides, et miks mitte, tee proovi ja see töö hakkab sulle meeldima ;)

    VastaKustuta
  5. Sa nähtavasti ei maga, ei söö jne, ainult kood ja vaatad silmanurgast mustrit või telekat. Sest kuidas muidu on võimalik, et Sul on nii kähku valmis 3 kinnast!!!! No ja kui müts valmis saab, kas siis tuleb sall? tumevalge

    VastaKustuta
  6. :D Söön ja magan ja loen raamatuid ka. Isegi tööl käin :) Aga põhimõtteliselt koon ma valmis sõrmikud kolme päevaga, mütsi alustanud ei ole ja sall hetkel plaani ei mahu ka, kuigi mine sa tea, mis homme juhtuda võib ;)

    VastaKustuta
  7. Nii kaunid kindad ja sellise äparduse peale kindlasti eriti armsad. Neil kinnastel on ikkagi oma LUGU. Ja no kui müts on, siis on kinnaste ja mütsiga sobivat kotti ka kindlasti vaja.

    VastaKustuta
  8. Väu kui ilusad. Minu lemmikvärv (üks neist, vähemasti :P). Ranne näeb lahe välja. Ja valged pisitäpid sinisel (üleminekuga). Et sinna need erinevad sinised siis läksid :) (Ning jaa, nagu lõngade siltki ütleb - äädik on hää mõte).

    Muster on nii ilus et paneb endalgi näpud sügelema. Jagad teinekord?

    VastaKustuta
  9. Mustrit jagan ikka, aga hetkel ei ole mustrilehte käepärast (tagurpidi roosi kudusin peast)
    Suured tänud heade sõnade eest!

    VastaKustuta