kolmapäev, 9. jaanuar 2013

Kõdisokid

Kudusin sokke, sest nagu ma juba kuskil eespool kõnelesin - sokkidel on minekut. 
Planeerisin täita oma sokivautšeriga antud lubaduse, aga näe, võta näpust (või hoopis varbast?)- sokkidele tekkis hoopis teine omanik.  Aga on, nagu on.
Miks kõdisokid? Sest kudumise ajal oli kogu aeg kole kõdi ;) Lõng lihtsalt oli nii jube kare. Ma tõesti tahaks teada, millest austatud poolakad ( või leedukad ?) seda lõnga teinud on. Suutsin tuvastada heinapakinööri ja ohtralt mingeid rohulisi elemente, ühtlasi kaldun ma arvama, et on kasutatud lihalammaste villa. Tulem oli ikka tõeliselt karm- nagu karjalapse põli ;)
Kudusin ja sõna otseses mõttes kihistasin naerda- olukord tundus täiesti absurdne.  
Kudusin ühe soki valmis ja pesin ära, et oleks lõplikult selge, kas neid sokke on üleüldse võimalik jalga panna. Pesu tegi asja oluliselt paremaks ja seega sündis ka teine sokk. Uute asjade omandamise käigus proovisin kududa uut moodi kanda- Hiiu kand Tööpingi moodi. Mulle igatahes meeldis.

Tavapärased tehnilised andmed ka. Lõng on Balti jaama turult ostetud jämeduses ca 7/3 (enam ei ostaks), kudusin masohistlikult vardaga nr 2,0, vardal 15 silma. Sokid on ausad ja ilmselt kulumatud ;)
Jälle tuleb tunnistada, et kunstilise tulemusega tänane töö just ei hiilga...

5 kommentaari:

  1. Sokid on ausad! Ehk on tegu vaibakudumise lõngaga?

    VastaKustuta
  2. Kah võib olla muidugi... Aga ega pärast pesemist enam nii hull ei ole ka

    VastaKustuta
  3. Sokid on ju kobedad saanud ja mis peamine... kindlasti vastupidavad. Mulle meeldis su jutt ja võrdlus... karm nagu karjalapse põli :)

    VastaKustuta
  4. Sokid on asjalikud, aga mulle kohutavalt meeldib ka taust, millel nad pildistatud on :D.

    VastaKustuta
  5. WAU! Fotograafilt selline hinnang saada on kulda ja kalliskive ja tonni meriinolõnga väärt! Kuna tegemist on ka servapidi isetehtud asjaga, siis näitan oma raamaturiiul-kohvilaud-istepinki mõnel järgmisel korral, kui natu-natukenegi valgust ka on ;)

    VastaKustuta