esmaspäev, 31. detsember 2012

Sokdember ja isa lumerookimise kindad

Jõulude ja aastavahetuse vaheline aeg on olnud väga produktiivne. Mul ei ole kahjuks esitada mingeid imelisi gunsti-ja tizainiprojekte.
Selgunud on karm ja halastamatu tõde- inimesed tahavad jõulukingiks "pehmeid pakke". Ja eriti tahavad nad, et pehmed pakid sisaldaksid sokke... Minu üllatus on piiritu!
 Sõbranna mees sai ekspromtkingitusena sokivautšeri, mille ta mulle koheselt tagasi ulatas ja teatas, et ta tahab nüüd lubatuid sokke ASAP (tööandja tagab töötingimused hallis, kus temperatuur on püsivalt 7 kraadi ja varbad koledasti külmetavad).
Vend arvas, et talle sobiks sokid väga hästi. (Novita Nalle Kukkaketo, Krassi, tüüpiline sokilõng) TEGELIKULT kudusin ma need varbastalustatud sokid küll endale, aga mõnetunnise kandmise järel selgus, et sokid on ca kuus numbrit suured... Seega- vend sai sokid endale ja on nende üle õite õnnelik.
Minu lemmiklaps Mia saab täna kaks aastat vanaks ja talle oli vaja kinke. Tuntud lambasõber (lemmiklammasTimmu kadumine ja taasleidmine on olnud meie pere detsembri tähtsündmus ;)) sai lambapaki ja sokid pealekauba.
 Need isendid on lõpujuppidest tehtud klassikalised kummikusokid. Siit ka see pisut hull värvivalik...
Ja kuna mul enda varbad kippusid külmetama, siis ühed jalavarjud said ka endale punutud.
Järgmiseks aastaks õppisin paari asja- jõulueelsel ajal (suvel siis) tuleb kududa palju sokke, et õigel ajal oleks ikka võtta ;) Sokikudumine on nagunii selline lihtsalt kulgemine, vanasti ma kudusin ohjeldamatutes kogustes "stressisokke" (pidi ikka noorel inimesel seda muret olema), nüüd on see tegevus jäänud kuidagi soiku.
Kindalugu on hoopis teisest terast.
Minu kohe kaheksakümnenene isa on üks vinge vanamees :D Kangust täis ja jube konservatiivne. Lumerookimise kindad olid katki ja neid pidi ema pidevalt parandama ja lappima. Ausõna, ma tegin korduvalt ettepanekuid, et ma ostan talle uued, aga ei midagi... Ikka vana joru, et need on nii head ja käepärased  ja ikka nii edasi. Viimases hädas ma lubasin, et ma koon talle lumerookimise kindad. Papsi silmis ärkas huvikilluke: "Sõrmikud või?" Ei plaaninud ausalt öeldes sõrmikuid kududa (talle kunagi lumerookimiseks kootud käpikuid ta kätte ei pannudki!), aga no kus ma enam pääsesin...
Oluline oli, et kindad saaksid soojad ja soovitavalt ka kenad. No minu arust on lollikindel valik Kihnu mustrid (Kihnu Roosi. My history). Sõrmed pidid saama soojad, st kahevärvilised.
Tulemus on siin. Lõngaks ikka Kuressaare kitslammas ja 8/2 valge, see on minu jaoks 100% valik, kui on vaja head tulemust.
 Kui te nüüd minu käest küsite, et miks soonikuosa on nii lühike, siis mina sellele vastata ei oska. Nii tahtis omanik. Ja punkt!
Kindad said valmis ja tekitasid olukorra, mis on minu jaoks uus. Nimelt minu isa ütles oma uute kinnaste kohta selgesõnaliselt, et
1. need meeldivad talle,
2. need on ILUSAD! ,
3.need on soojad ja karvased ja
4. nendega hakkan ma POES KÄIMA! (mis tähendas seda, et lumerookimise kindaid ikkagi polnud!) Töökindaprobleem lahendasin nii, et tõin talle ehitusmaterjalide poest fliiskindad.
Isale sõrmikute kudumine aga tekitas ka mulle kirjatud sõrmikute vajaduse. Ütle veel, et kadedus ei ole liikumapanev jõud ;)
Kallid kudusõbrad ja blogikülalised! Ma soovin teile kõikidele kõige paremat ja loomingulisemat algavat aastat, mida te iganes oskate soovida! Uute kohtumisteni!

12 kommentaari:

  1. Innäe!(üllatuse väljendus muhu keeles) Uus postitus! Sa oled lihtsalt nii vingete sokkide-kinnaste kuduja, et nähtavasti on lähiringi inimesed juba jaanipäevast saadik lootnud, et ehk jagub mullegi. Tubli tüdruk! Vahvat aastat Sulle! tumevalge

    VastaKustuta
  2. Ai, mis muhe postitus taas!
    "Lumerookimis-kindad" on väga-väga uhked. Ohkasin kohe kergendatult, kui lugesin, et need siiski poeskäimise peale jäävad.

    Mul muide samasugune konservatiivne issi, kelle uus suusamüts pidi ka saama vana mütsi koopia. :)

    VastaKustuta
  3. Ilusat kudurohket aastat sulle! Ma pole veel täheldanud, et pehmed kingitused kipuvad ausse minema... aga kui hästi järele mõelda, siis tõesti võib märke märgata. .)) Kindad on vapustavad. Koo ikka omale ka. :)

    VastaKustuta
  4. Head uut kuduaastat!
    Pehmed kingitused jah: teismelised, kellel ilmselt kõik muu juba olemas, ootasid meil pikisilmi jõule, sest siis saab vaanemalt kootud kirikindaid kingituseks. Oma ema ju ei koo;)
    Ja oh pettumust, kui sel aastal olid ainult kindad ja sokke polnudki pakis. Õnneks siski oli varusid ja mitte vähe. Ja neid kantakse - eriti moodi on läinud villase tudusoki kandmine, sest see hoiab külmetuse aastaringselt eemal.

    VastaKustuta
  5. Head uut aastat!
    Nii südamlikud lood. Ja sõrmkindad on just oma lühikese randmeosaga eriti uhkelt mehised.

    VastaKustuta
  6. Head kinda ja sokirohket! Sokivautšer! Röökisin naerda!

    VastaKustuta
  7. Aitäh kullakesed! Teilegi ilusat kudurohket aastat. Sokivautšer oli postkaart, kuhu ma kirjutasin, et ettenäitajale koob Ivi ühe paari/2 sokki 2013 aasta jooksul. Jumala hea viimase hetke kingitus ;)

    VastaKustuta
  8. Sokivautšer - vot see on väga hea mõte ! Ja saajal on ka võimalus valida, kas tahab sokke või ... annab postkaardi edasi sellele, kes tõesti sokke tahab !
    Aga Sinu kudutööde suhtes ei ole ma oma meelt sugugi muutnud = ikka ohkan ja olen Su oskustele kade ning ootan, millal see kadedus minu puhul liikumapanevaks jõuks muutuma hakkab.
    Uus aasta tulgu Sulle just niisugune, nagu Sa südames soovid !

    VastaKustuta
  9. Head uut aastat sullegi!

    See kindalugu oli nii armas! Ja kindad ise muidugi ka, armsad!

    VastaKustuta
  10. Aitäh, mu armsad, heade soovide eest! Teilegi soove täitvat imelist alanud aastat!

    VastaKustuta
  11. Väga ilusad, kas teete kindaid ka tellimustööna?

    VastaKustuta
  12. Ma koon kindaid alati hea meelega! Ka tellimuseks ;)Kui huvi on, siis kirjuta ja saame kindlasti kokkuleppele

    VastaKustuta