kolmapäev, 14. november 2012

Pole siin iluleda midagi!

Ei saa kogu aeg salle ja käpikuid kududa, kiire jõuluaeg on tulemas ja teha tuleb hoopis sokke.
Tegingi siis, tavalisi, isetriibutuvast sokilõngast.
Täitsa tore on vahelduseks ka erilist tähelepanu mittenõudvat käsitööd teha. Seda enam, et just sokke tundub inimestel vaja minevat.
Sinised tegin Alize sokilõngast 1,5 vardaga isale isadepäevaks, roosakad on erinevate lõngalõppude ärakudumine (Alize sokilõng ja Novita Tico-Tico). Roosades said kokku koguni kolm lõnga. Varras ikka 1,5.  Esimest korda kudusin sokki ninast alustades ja mulle täitsa meeldis. Eriti hea nõks, kui on vaja mingid lõngalõppude pisipusarad otsatuks kududa. Kanna kudumine vajab veidi timmimist, aga ka see on teostatav.
Sokke tuleb kududa veel. Üks paar on valmis ja ootab, et omanik järgi tuleks (FBs liikuvast üleskutsest jõulukingid tuttavatelt tegijatelt tellida on edukas olnud). Ema sokid on parajasti pooleli, aga kuna tegemist on täitsa tavaliste sokkidega, siis pole neist ka midagi eriti kirjutada.

4 kommentaari:

  1. Kenad sokikesed, ikka kuluvad marjaks ära :) Varbast alustamine on ka minu lemmik sokikudumisviisiks kujunenud, ei teki üle- ega puudujääke.

    VastaKustuta
  2. Kenakesed! Ma pole veel proovinud varbast alustada, peaks ka äkki proovima? :) Ma koon ka praegu vahepalaks suht-tavalisi sokke...

    VastaKustuta
  3. Ilusad. :) Isetriipuvast lõngas on päris mõnus kududa. ;)

    VastaKustuta
  4. On ikka küll iluleda ! Need nö isetriipuvad lõngad moodustavad päris kenasid mustreid ja sokid on täitsa sobilikud ise imetlemiseks ning ka teistele näitamiseks. Ja sooja annavad ka, mis on ju kõige tähtsam !

    VastaKustuta