laupäev, 3. märts 2012

Sõrmitud

Kõik teavad lapsepõlvest seda luuletust,et "plirts-plärts,käes on märts".See asjaolu viitab aga olukorrale,et käpikute kandmise aeg hakka selleks korraks loodetavasti otsa saama (kududa võib neid aga jätkuvalt).
Meie uus kolleeg tegi mõni aeg tagasi vihjeid,et ta tahaks sõrmedeta kindaid või autojuhtimise kindaid või sõrmituid või nimetage neid, kuidas tahate.
Tellija ei andnud mulle mingeid erilisi raame,välja arvatud värvivalik (midagi neutraalset) Selline "raam" mulle sobis :)
Tuulasin oma lõngakonteineris ja leidsingi vajalikku tooni lõnganussaka. Sõrmitute kudumiseks ei ostetud ühtegi meetrit uut lõnga ja see asjaolu on ju eriti kiiduväärt!
 Mingi väike vimka peab aga asjadel ju olema ja siis tekkisid sõrmitute külge vitsad ja narmad.Viimaseid saab kerge vaevaga eemaldada, kui need sobilikuks ei osutu.
 Kudusin varrastega nr 2, lõng  Norra Scachenmayr Nomotta Juvel (50m-106m, masinpesukindel ,100% uusvilla) Peale pesemist said sõrmitud väga siidised ja mõnused ning ilmselt ka soojad. Minu enda jaoks on sõrmedeta kinnaste populaarsuse fenomen jäänuid seni arusaamatuks,kuid ilmselt on nad autot juhtides head...
 Muster  sõrmitute pealt väga hästi välja ei paista, seega panin siia pildi "Pitsilistest koekirjadest",kust on  mustrit oluliselt parem vaadata (ja kust ka kasutatud muster pärit on)
Kohtumiseni,head sõbrad! Ilusat kevadeootust teile!

7 kommentaari:

  1. Ilus muster ja ilusad sõrmitud! Ma olen ka neid omajagu kudunud, aga ise ei meeldi mulle neid kanda. Mul just näpud need, mis külmetama hakkavad ja kui liiga soe, siis milleks ma neid kannan...arusaamatu fenomen ka minu jaoks. Aga teha mulle neid meeldib:)
    Hüatsindid sul laual...mmmm...mu lemmikud, kaifin lausa nende lõhna:)

    VastaKustuta
  2. Mõnusad sõrmitud paistavad pildilt. Ma ikka vahel kannan enda kootud sõrmituid, niiet päris müstika nad minu jaoks ei ole, aga rohkem vajan ikka sõrmedega varianti. tumevalge

    VastaKustuta
  3. Ma ka sellest seltskonnast,kes vajab kindaid eelkõige sõrmede külmetamise pärast ;)

    VastaKustuta
  4. Ilusad said. :) See raamat on üks kulla-auk.
    Aga nüüd ma nägin ära, et sina sellist pöialt teed :) Ma olen otsinud end ogaraks, et õpetust leida, kuidas sihukest küljelt väljatulevat teha. *vahib suurte kutsikasilmadega otsa* Ole pai ja õpeta? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi õpetan,loomulikult:) Siin või nt FBs?

      Kustuta
    2. FBs, blogger on paha ja ei näita üldse, kui keegi mulle vastab - näädsa, selle 3.märtsi posti leidsin nüüd, 23. märtsil...

      Aga kangesti tahaks!

      Kustuta
  5. Njaaa sõrmitud on sul kenakesed välja tulnud.
    Muster sammuti kenake.
    Oled endiselt tubli ja tragi :)
    Astra.

    VastaKustuta