kolmapäev, 28. detsember 2011

Jõulukaamose-kindad

Jah, mina olengi see, kellele jõul ei meeldi... Õigemini ei talu ma seda pikka advenditamist ja päkapiklemist poodides ja hüsteerilisi reklaame ja ikka nii edasi.. Ei ole minu aeg ühesõnaga. Ja kui oleks minu teha, siis ma keelaks keskkonnaministri määrusega need ilgelt koledad plastmassist ohukolmnurgad akendelt kui keskkonnareostuse. Ma saan aru küll, et see sõnavõtt võib paljudele tunduda pühaduseteotusena. Nõus. Aga nii ma arvan.
Samas mulle meeldivad piparkoogid ja mandariinid ja glögi ja sõpradega koos olla ja vanemate juures külas käia ja kõik see, mis seostub minu jaoks jõuludega. Selle jõuluaja aitasid minu jaoks üle elada Home Alone1-..., kõik need ohtralt näidatud multikad ja üldiselt talutavalt koostatud telekavad (seda kohutavat hingerebestavat [võlts-]pühalikkust on justkui vähemaks jäänud, mulle tundub )Ja kui olukord hakkas kriitiliseks kiskuma, siis hakkasin ma kindaid kuduma (ülla-ülla, eksole :D)
Muster ikka NN mustrilehest, lõng paljuräägitud Kuressaare kitslammas ja Jõgeva valge (mis pesus läheb kollasemaks...) Sinises osas proovisin kolme lõngaga kudumist. Uskumatu, et inimesed suudavad kogu kinnast kolme ja rohkema lõngaga kududa...
Pilte püüdsin täna tormijärgsest Stroomi rannast, no või mis Stroomi ta ikka on, puhas Kopli rand.

Selle pildi saamiseks passisin ma Suurt Lainet. Laine tuli, aga pildile sai ikka mingi igerik loksutus, kahjuks oli Patrik pilditegemise ajaks raugenud.
Tegelikult soovin ma teile kõikidele hoolimata oma jõulukriitilisusest ikka ilusat aastavahetust, vägevat vana-ära-saatmist, lennukate ideedega uut käsitööaastat ja kõikide unistuste täitumist! Te olete mulle väga kallid!

16 kommentaari:

  1. Taaskord ilusad kindad!
    Jõulude suhtes jagan täielikut Sinu tundeid...mulle meeldib koos perega olla ja sõpradega, aga ei meeldi kommertslikus, tunglemine poodides jne... ja ma ei ole aru saanud, miks Jõulud on teles nii haledaks tehtud, samas mujal maailmas on need rõõmsad pühad. Nende kolnurkade kohta ütleme meie isekeskis ;kohustuslikud kolmnurgad" :) ei tea, miks kõik tahavad üksteisega sarnaneda ja ühtemoodi kaunistada oma aknaid nendega:)
    Ilusat aastavahetust, kulla sõber!

    VastaKustuta
  2. Kindad on imelised, sellised sooja värviga.
    Jõuludeaegne perega koosolemine meeldib, kahjuks on kõigil nii palju omi tegemisi, et seda koosoleku aega jääb väheseks.
    Samuti vihkan neid ohukolmnurki. Mul neid kodus polegi kunagi olnud, või tegelt... emast jäi üks, aga kuna sellel oli pirn katki, siis ilma igasuguse südamepiinata viskasin ta ära. Olen kannatanud telerist ära kõik visad hinged ja üksi kodus olekud. Lihtsalt valin midagi muud taustaks mängima, kanaleid ju jagub.
    See vahe jõulust aastavahetuseni on ka kuidagi veniv. Tööl antakse vaba aeg, no mida sellega niiväga pimedal ajal teha. Lapsed tagasi oma kooli ja töö keskel. Ise ei oska midagi peale kudumise ette võtta. Pimedal ajal (hämaras) kudumine mulle ei istu, ja ei miski muu peentöö- Lihtsalt silmad hakkavad väsima sundvalguse käes tegutsedes.
    Mulle siiski ju meeldib pisut ikka see jõululine sära ja sädelus, aga mitte liigselt ülepingutatult ja mitte niiväga laialt minu kodus, noh nii piiiiisut. Kuid käin seda nautimas näiteks Home4you kaupluses, siis on minu jaoks sellest küll.

    VastaKustuta
  3. Taas pean enda öeldut kordama: kaunid kindad ! Ja ma ei väsi imetlemast oskust mitmevärvilisi mustreid kududa !

    Kaunist aja kulgu ning tegusat ja rahuldustpakkuvat saabuvat aastat !

    VastaKustuta
  4. Väga ilusad kindad! Aga mulle ei meeldi meeldi jõulude juures kahjuks kohe mitte miski...Kui keegi annaks hoopis aega, kus poleks ühtegi kodu- köögi teemalist kohustust, ainult mina ja vardad!

    VastaKustuta
  5. Kaunid kindad!

    Hetty

    VastaKustuta
  6. :D Teate, ma poleks iialgi arvanud, et minuga on samal meelel NII palju inimesi! Senini olen ma ennast alati mingiks vähelevinud liiki kuuluvaks friigiks pidanud.
    Ja ma tänan väga kõiki kommi-kirjutajaid heade sõnade eest!

    VastaKustuta
  7. Hullult ilusad kindad! See sinise kombinatsioon sobib jube hästi.
    Ja ma olen kade - mul on tunne, et ma näen seal üht korrralikku vitsa - vot see on asi, mida ma hirmsasti tahaks osata, olen üritanud paari õpetuse järgi ka selgeks saada, aga mitte ei õnnestu...

    Muuseas, sihuke jõul ei meeldi ka mulle. Ükskord elus olen aga ka ilusat jõulu kogenud - olin siis Eestimaa rannikul rabade keskel sõbranna ja tema pere talus, tuulekellade ja laste keskel, käisime rabas jalutamas, ehtisime pärga, tegime jogurtit, istusime hommikuni pliiditule ees ja rääkisime juttu. Imeline oli.

    VastaKustuta
  8. Imeilusad kindad!
    Jõulude ajal tahaks ikka oma lähedastega olla. Neile rõmu valmistada. Katsun oma poeskäimised paar päeva enne suurt möllu ära teha, ka kingid on paar nädalat varem pakitud. :)Meil hakkavd ju kommerts- jüulud juba oktoobris!! Vat see kapitalistlik jõul häirib-ki. Kui laps olin toodi kuusk jõululaupäeval tuppa. Paksud kardinad olid akende ees... Mäletan nii hästi, kui ema mind lasteaiat koju tõi ja üllatus- kuusk oli toas. Siis oled jõud tööpäevad...
    Mulle aga ei meeldi aastavahetusel eriti möllata. Istume kodus, rahus. Kui kohustuslik ilutulestik vaadatud (kohustuslik rohkem lapsele, kui mulle) olen valmis põhku pugema.

    VastaKustuta
  9. Kallis Diana! Vitsa sa nendel kinnastel kindlasti ei näe.;) Sa näed hoopis kahte täpirida ja siis ühte vasakpidist rida. Aga vitsakudumise lühiõpetuse võin ma nt homme üles riputada- st nii nagu mina vitsa koon ( ma olen jumala kindel, et tegelikult käib see kuidagi hoopis teistmoodi)

    Vot mina jõuluõhtul kardinaid ei mäleta. Oli kuusk ja küünlad ja suht avalikult nad ka põlesid ja aknast oli kõik näha ka. Küll aga mäletan ma oma keemiaõpetajat, kes sundis mind keemiahinnet parandama just jõululaupäeva õhtul. Ja ma parandasin seda kella 8-ni õhtul. Kui ma lõpuks koju jõudsin, siis oli ema veendunud, et ma olen surnud... Arvake ära, kas ma sellele õpetajale peale keskkooli lõpuaktust olen kasvõi korra tere öelnud.
    Mul on lõpmata hea meel, et mu tagasihoidlik postitus on nii palju meenutusi toonud.

    VastaKustuta
  10. Teretulemast klubisse - mulle ka jõulud ei meeldi!
    Kindad on ilusad! Ma just mõtlesin, et ainus jama seoses sellise niru talvega (ja autoomanikuks olemisega) on see, et labakuid pole nagu vajadust kududa, ja sellest on lausa kahju.

    VastaKustuta
  11. Kõik su kindad on väga kaunid ja pilkupüüdvad.
    Naudin seda sinu kinnaste vaatamist.
    Ja loodan, et neid kindaid tuleb kohe palju ja ikka 1 ilusam, kui 2.
    Kõikke kaunist ja palju uusi ideid sulle.
    Kaunist vana aasta lõppu ja veelgi paremat uut draakoni aastat.:)

    VastaKustuta
  12. Aitäh kallid! No mida see kindamaniakk ikka muud koob, kui kindaid- aasta läbi, lume ja külmata talvest hoolimata ;)

    VastaKustuta
  13. Jõuludega tulen ma toime, ajades rahulikult oma rada, ilma liigse tingeltangelita. Mõõdukas koguses kinkide tegemine ja toidutegu mulle meeldivad. Aga eelkõige tahtsin ju rääkida kinnastest. Kindad on kenad, neh, kohe väga kenad! Ja ma soovin meie poolt Sulle mõnusat ideeliblikatekõdirohket uut aastat! tumevalge

    VastaKustuta
  14. Superkaunis värvivalik ja teostus. Fantastilised kindad!

    VastaKustuta
  15. Vot see täpirida ja siis vasakpidine rida ilmselt jätsidki kuidagi säärase hästi ruumilise mulje, et pidasin vitsaks ;)

    Aga sinu õpetuse prindin kohe välja oma käsitöökausta jaoks, ja hakkan proovima. Üks kinnas just parajas kauguses omadega, saab proovida.

    VastaKustuta
  16. Värvigamma loob meeldiva emotsiooni! Jõudu!

    VastaKustuta