neljapäev, 8. august 2013

Kauaoodatud

Seda raamatut sai ikka väga pikalt oodatud. Kõigepealt lihtsalt kui ühte toredat kindaraamatut ja siis juba raamatut, kus minu kootud käpikud ka sees on. Väärt raamat on- nii palju ideid ja mõtteid andev , ka katsetama julgustav.
Kui Helena FBs maha hõikas, et ta otsib oma ilmuvasse raamatusse kindakudujaid, siis tundud ilmvõimatu sellest kõrvale jääda. Ise ka ei tea miks, aga ma olin kindel, et tahan kududa just käpikuid. Klassikalisi, ilma pöidlakiiluta käpikuid. Helenale sobis, enamgi veel, ta oli valmis minu käekirja jaoks oma mustrit kohandamagi.
Ega ma ju teabmis hea instruktsiooni järgi kuduja ei ole- ikka läheb mõte hulkuma ja tahaks töö käigus midagi muuta. Aga seekord ma püüdsin olla nii kavanditruu, kui vähegi võimalik.
Alustada oli kuidagi hirmus. Miljon küsimust ja probleemi, mis nö "oma" kindaid kududes kunagi ei teki. Õnneks oli Helena läbi FB vastamas ja toetamas, seega sai ebakindlus ületatud.

Algus oli selline. Oli  ju ometi vaja autori heakskiitu enne edasikudumist. Selle pildi eel sai kindapära ka korduvalt harutatud- kord oli varras vale, siis vaevlesin ma rohelise valikul (ja ega ma temaga päris rahul ei ole siiani). Nägin siis ja näen siiamaani seal rohelise asemel pigem tumesinist, aga see on ometi minu isiklik probleem ;)
 Kududa oli tegelikult puhas mõnu, hoolimata sellest, et mul teadaolevalt ei ole mingeid geneetilisi ega ka ajaloolisi sidemeid Setumaaga. Meditatiivne muster, värvitoone murdev/muutev veripunane mustrilõng- puhas nauding. Tulemusega olen ma ise rahul, nii kohutavalt isekalt kui see ka ei kõlaks.

Kui ma nüüd natuke tohiks kriitikat teha, siis ma olen veidi pettunud raamatu väljaandjates- Helena suur ja imetlusväärne töö vääriks kaunimat raami.
Veidi rohkem oleks tulnud vaeva näha kujundamisega. Ja fotograaf... Suvehari annab miljoneid võimalusi imelisi pilte saada- looduses, PÄRIS looduses, mitte piirduda vaid stuudiosse üles veetud pesunööri ja peotäie pesulõksudega. Ma saan(ks) aru küll, et pesunöörile riputataud kinnas on fotol hästi vaadeldav aga ikkagi...Kuigi see on juba hoopis teine teema. Ma täitsa usun, et on inimesi, kellele need pildid tunduvad imeilusad. Ja kindad neil ongi väga kaunid (aplaus kindakudujatele!)
Veelkord- Helena on maha saanud imetlusväärse teoga ja ma tänan  teda väga, et sain võimaluse osaleda.
Näitan  teile oma fotolavastusi autentse vitskorvi ja kevade värskelt tärganud muruga.
Mul oli küll imelisi plaane, milliseid kindapilte ma teen , kui raamat on ilmunud, aga võta näpust- kindad on veel kirjastuses, seega jäävad pildid, kus on kindad koos raamatuga praegu tegemata.


Ja lõpetuseks ka veidi tehnilisi andmeid- vardad 1,25. Lõng Raasiku 8/2
 Nüüd kõik kuduma, kolmekümnekraadisest palavusest hoolimata- Helena mustrid tahavad kinnasteks saada!

9 kommentaari:

  1. Väga ilusad kindad! Mulle meeldib roheline seal. Aga võib ju nüüd kududa ka sinisega veel ühed kindad. See on nii ilus muster!
    Raamatut mul veel pole, ei saa kaasa rääkida. Nägin vaid e-raamatupoes, et on pehmete kaantega... selles olen veidi pettunud. Ootan oma raamatut. :)

    VastaKustuta
  2. Väga uhked kindad! Peene vardaga saab ikka nii kauneid mustreid välja joonistada :)

    VastaKustuta
  3. Ilusad kindad ja mulle ka meeldibki roheline just seal kindas :) Imeilusad mustrid on raamatus ja kaunid kindad.... tore, et saime ka osalised olla.

    VastaKustuta
  4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sama teksti oli topelt, sellepärast kustutasingi ühe ära ;)

      Kustuta
  5. Ma pildistasin ka Helena jaoks eelnevalt oma kindaid aias ja fotodel olid nad kordades ilusamad kui pesunööril

    VastaKustuta
  6. Peened vardad, kaunis muster ja Sinu osavad sõrmed ning ongi kaunis kindapaar sündinud! Kevadine korviga pilt on ka väga mõnusa meeleoluga! Kui raamatupoodi jõuan, siis vaatan seda raamatut suure põnevusega. tumevalge

    VastaKustuta
  7. Tublid naised ja ... igatahes ning ikkagi ilus ja asjalik raamat!

    VastaKustuta
  8. Nii mõnusalt rohelisekirjud randmed nendel imeilusatel kinnastel. Ja ma tean eelmise talve järgi, kui hea soe nendes kinnastes on - sinu kootud kindad soojendasid pidevalt mu käsi ;) PS. Kui sa mu blogi enda BlogListi paned, siis näed, et loosimine on toimunud ;)

    VastaKustuta