teisipäev, 22. jaanuar 2013

Nädalavahetuse väikevormid

Koon praegu enamasti pisividinaid- sokke, kindaid ja mütse. Ka möödunud nädalavahetus ei olnud selles suhtes erand- valmis said ühed triibulõngast Karamellisokid (karamell on lõnga nimi). Kudusõber Kersti õpetas mulle "kerge randmega" uut moodi looduse selgeks- Leslie Ann Bestori raamatus "Cast on, bind off" kutsutakse sellist loomist Double Start Cast On  (aka Estonian, Latvian) Tekib mõnusalt veniv ja elastne serv, mis sobib eriti hästi sokkidele ja kinnastele.
 Tulid sellised tavalised meestekad, number 43 arvatavasti. Sokivautšeri omanikul oli igatahes raske valida, kas tahta Tihaseid või Karamelle. Naiste tungiva soovitamise peale läksid loosi siiski Tihased, aga mulle tundub, et ta oleks tegelikult tahtnud neid karamellisemaid.  Eks ma järgmine kord siis tean ;)
Käisime kolleegidega "õhtul õues" ja sain endiselt töökaaslaselt kiire tellimuse sõrmitutele. Kududa pole neid ju eriti miski kunst, aga mustri valimine osutus keeruliseks.Lõplik valik jäi saksakeelsest vanaema mustriraamatust pärit kirjale. Me nimelt Alleraaga tegime raamatuvahetust- tema sai vene mustriraamatu ja mina saksa oma. Olen enda omaga hullusti rahul :) ja mul jääb ainult loota, et Alleraa enda omaga ka.
Tulemus meeldib mulle (loodetavasti omanikule ka)- muster on huvitav ja ausalt öeldes polnud keeruline ka.
Lõng on angoora ja akrüüli segu (sest just sellest lõngast tahtis sõrmituid tellija), varras 2,0, vardal 14 silma.

Ühed pitsilised sokid on ka pooleli, aga sellest juba järgmine kord. Sõrmikud ootavad oma järge ja veel ühed sõrmikud ja üks kaelussall ja üks haapsall ja ikka nii edasi...

2 kommentaari:

  1. Tema ei jõua minuga sammu pidada, mis jutt :) Ise oled 100 sammu ees, toodangut tuleb nii mis mühiseb :)

    VastaKustuta
  2. On ikka usinaid naisi :) Sokid lausa säravad ja sõrmitute muster na kaunis! Mul nüüd ka seda raamatut vaja ;) Kahjuks või õnneks on mu kudusoolikas hetkel täiesti umbes, pole ammu vardaid kätte võtnud. Venekeelse mustriraamatu on hetkel sõbranna ärandanud ja muudkui koob ja koob neid mustreid, üks kaunim kui teine :)

    VastaKustuta