pühapäev, 9. detsember 2012

Saare kõrvik

Plaan oli kududa kadunud mütsi asemele Kihnu sukakirjaga uus peakate, mis kataks kõik vajadused- oleks ilus ja soe ja kõrvad ja kukal oleks kaetud jne. Aga inimene mõtleb- jumal juhib.
Kadunud müts ilmus välja, Kihnu sukakiri ei allunud seekord loogikale ja peaaegu valmis mütsitoorik läks harutamisele. Kui nüüd väga aus olla, siis enne seda sukakirja kohta olin ma teda juba paar korda harutanud. Esimene kord siis, kui kuklaosa ei tulnud selline, nagu ma tahtsin ja teine kord siis, kui ma otsustasin ignoreerida kudujate hulgas üldtuntud tõde- parempidiune kude hakkab alati üles rullima. ALATI! Isegi siis, kui seal all on udupeen kahe lõngaga silmuseline ülesloomine (oi ma olen uhke, et selle selgeks sain).
Aga läks nagu läks- Kihnu sukakiri ("Elumõnu") asendus Muhu kindakirjaga ("Meite Muhu mustrid")ja müts valmis nigut niuhti. Ühed meretagused maad ju mõlemad (masska loogika noh). Eks see Kihnu sukakirjaline tuleb ka milllagi, kui Allah tahab.
Lõngaks hall Novita Seitsevenda (otsad otsa projekt), punane BBB Monella (50/50 villa ja akrüüli), varras 2,5
Lisan natuke muid andmeid kah, muidu hakka mõnel järgmisel korral jälle hullunult arvutama ;)(mitte et ma seekord seda teinud oleksin)
Üles lõin 133 silma (ega ma ei lugenud, tegin nagu torust tuli) peale tagasiharutamist ja edasikudumist ja jälle tagasiharutamist selgus, et just niipalju neid on. Teinekord teen 130 või 128. Kuklakumeruse lühendatud ridu kudusin nii, et algusejoonest mõlemale poole lugesin 23 silma ja sealt edasi igal real kahe silma kaupa pikendasin neid ridu. Saigi umbes paras ("hapust hää"- nagu meie kandis öeldakse) ainuke asi, millega iriseda on see, et see kuklaosa oleks ka võinud kirjatud olla, natuke hõre tundub muu mütsiga võrreldes.


10 kommentaari:

  1. Ilus müts! Värvilt sobib kokku mu viimase kootud salliga :)

    P.S. Kas päkapikud juba käisid? Panin sulle midagi posti juba mitu päeva tagasi, peaasi, et kaduma pole läinud.

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Ülle! On jah sinu salliga nagu kaksikud :D Päkakirja pole veel kätte saanud (kuhu sa saatsid, siis saan hakata otsima ) Aitäh ka muidugi!!!!

    VastaKustuta
  3. Tore müts, kuklapikendusega ja puha :) Kaunis ka veel!

    VastaKustuta
  4. Khm.... lubage nüüd sõna sekka öelda. Minu meelest valisid Sa ainuõige mustri (muhulase loogika:P:P) Ja sellist mütsi Sulle naljalt vastu ei jaluta, täiesti ainulaadne ja kaunis! tumevalge

    VastaKustuta
  5. Väga tore kõrvik!!!!
    Hetty

    VastaKustuta
  6. No-nii, vaatan seda mütsi ja hinge poeb kadeduseussike ning pähe, st pea sisse, mõte, et võib-olla püsiks taolise tegumoega müts minul ka peas. Seni olen aina hädas olnud, et .. nii, kui pead sirgelt püsti tahan hoida, nii vajub müts silmile (lühike kael, mis muud). Ainuke, millega olen kokkuleppele saanud, on mäeinseneri talvine kiivrialune müts - paks ja soe ja tuulekindel. Selega paraku promeneerima ei lähe. Aga Sinu mütsi tegumood läheb `ootelolevate tööde` nimekirja !

    VastaKustuta
  7. Mul on ainult hea meel, kui mu müts kedagi inspireerida suudab ;)

    VastaKustuta
  8. Super sheff, soojaandev ja silmarõõmuks kõigile ( eelkõige muidugi sulle ) :D

    VastaKustuta