esmaspäev, 12. september 2011

Pajulehelised sallijutud

Pajuleheline saigi valmis. Kunagi Sallihullu blogis ma kurtsin, et see on täiesti loogikavaba muster, mis ei saagi pähe jääda ja muster ei hakkagi jooksma. Nojah. Sedapuhku tegi see muster mulle üllatuse- osutus imeliselt loogiliseks ja kergesti omandatavaks. Elu imelised käänakud, eksole.
Sall on tehtud nagu ikka- Raasiku 8/2, varras 5,0, muster HS raamatust nime all Pajulehe muster, PK tal nime polegi ...Kui te nüüd pildile klikkate ja hästi head silmanägemist omate, siis võibolla näete te ka salli servapitsis mingeid mugulaid. Need on MB nupud, rohkemaks ma võimeline ei ole...Ja ma ei saa aru, kuidas inimesed koovad salle, mis on üleni nupulised...
Kududa oli mõnus, seda enam, et kui salli põhiosast oli alles pool valmis, tekkis talle juba ka omanik. Minu armsa sõbra emal oli juubel ja mulle tehti seda au, et minu näpust tuli juubilari tütre pere kink. Armsatele inimestele on alati hea midagi teha ja see pere on mulle väga kallis.
Sallipilti ka
 
Haapsalu Käsitöölaadalt ostsin ma sellest päris õigest poest oma elu esimese päris sallilõnga (no või peaaegu päris- leedukate Micro) ja veeretasin pikalt mõtet, et mis oleks kui... No nüüd on siis niimoodi, et peale 5 (loe VIIT!!!!) korda harutamist on mul peaaegu päris Haapsall varrastel. Et miks siis "peaaegu"? Ikka sellepärast, et päris HS koovad Haapsalust pärit geneetilised sallikudujad, varrastel, mis on neile pärandatud  jne
Ja selle pärast ka, et mina olen progressiinimene- kui on juba kord geniaalsed inimesed loonud ringvardad, siis miks mitte neid kasutada sallile pitsi külgekudumiseks? Ärgu nüüd lugupeetavad Selle Õige Salli Kudujad pahandagu, aga minu sallile tuleb külgekootud pits. Jutud sellest, et see ei hoia vormi ja sakke ja mida kõike veel- minu kogemus seda infi ei toeta. Aga elame-näeme. Seda Minu Haapsalli siis ;)

7 kommentaari:

  1. Väga ilus sall. See on roosa- beezist raasiku lõngast. eks? Ilusad pastelsed toonie ei "söö" mustrit ära... väga ilus. Minu teada ka ringselt külge kootud pits hoiab samuti vormi nagu eraldi kootud. :))

    VastaKustuta
  2. Sa mu meie.. Kindel, et Sul seal kuskil kastis pisikesed tüübid orjatööd ei tee? ;)
    Uhke värk ja seda mittegeneetilist ringvardaäärepitsiga haapsalli ootan nüüd pika silmaga :)

    VastaKustuta
  3. Imekena sallikaunitar! tumevalge

    VastaKustuta
  4. Mõned kenad postitused ainult vaadatud ja õhatud, nüüd siis sõrmed jälle klahve vajutamas, sest ...
    Esiteks..no muidugi nägin mina oma arvuti ekraanil armsaid labakuid peaaegu sini-mustadena, mitte rohe-pruunidena ja tegelikult meeldisidki nad nõnda sinistena mulle väga. Mustri poolest meeldiksid ilmselt ka rohe-pruunidena, sest muster on hästi valitud ja silmale mõnus !
    Ja teiseks .. kõik need haaps- ja muud õrnad sallid on minu jaoks üsna utoopiliste oskustega käsitöötegijate pärusmaa. Imeliselt filigraansed oskused ja fantastiline tulemus !
    Sa oledki imeline ! Ja seda ma tõden ikka ja jälle, kui Su tegemisi imetlen.

    VastaKustuta
  5. Teate sõbrad! Te teete mu uhkeks ja õnnelikuks kohe oma jutuga!

    VastaKustuta
  6. See sall on sul tõega hästi välja tulnud.
    Oled suure tööga maha saanud.
    Tean, kui raske on seda ikka teha.
    Minu jaoks kõige raskem on alati see pitsi külgeõmblemine :)

    VastaKustuta
  7. Kallis Astra! Ma koon alati oma sallidele pisti kohe külge ;) Ja ei mingit õmblemist ega jura. Aga suur aitäh heade sõnade eest!

    VastaKustuta